Slovenija
47 ogledov

Fusilli Integrali s kozjim sirom in bučo

Barilla akademija Barilla
Vsi recepti bodo kmalu zbrani na spletni strani Akademija Barilla, mi pa vam zaupamo zmagovalnega kar zdaj - preizkusite ga in postanite svetovni prvak v pripravi testenin tudi vi!

Vsi recepti bodo kmalu zbrani na spletni strani Akademija Barilla, mi pa vam zaupamo zmagovalnega kar zdaj - preizkusite ga in postanite svetovni prvak v pripravi testenin tudi vi!

Fusilli Integrali s kozjim sirom in bučo

Sestavine:
2 žlici olivnega olja
Por
Bučka
100 g kozjega sira
12 bučkinih cvetov
2 žlici bučnega olja
Sol
Morska sol
Sladka smetana
Prah bučnega olja*
Polnozrnate Testenine Barilla Fusilli Integrali

Priprava:

Por narežemo na tanke trakce in ga na hitro prepražimo na olivnem olju. Bučko in bučne cvetove narežemo na tanke trakce in dodamo sladko smetano. Medtem v slani vodi skuhamo testenine. Tri minute preden so testenine skuhane, poru dodamo bučko in sladko smetano. Ko so testenine skuhane, jih odcedimo in vmešamo v omako skupaj z naribanim kozjim sirom. Dodamo malo vode, v kateri smo kuhali testenine, in zmešamo. 

Serviramo s svežimi bučnimi cvetovi, morsko soljo in prahom bučnega olja.


*Prah bučnega olja:
Beljake položite na pekač in sušite v pečici, dokler ne postanejo hrustljavi. Zdrobite jih in dodajte bučno olje.

Pa dober tek!

Skupina Barilla

Barilla je bila ustanovljena v mestu Parma leta 1877 kot trgovinica s kruhom in testeninami, danes pa je med  vodilnimi proizvajalci testenin na svetu, omak za testenine v Evropi, pekovskih izdelkov v Italiji in hrustljavih kruhkov v Skandinaviji. Skupina Barilla ima v lasti 29 proizvodnih enot (14 v Italiji in 15 v tujini) and izvaža v več kot 100 držav. Vsako leto proizvede približno 1700000 ton prehrambenih izdelkov, pod blagovnimi znamkami Barilla, Mulino Bianco, Harrys, Pavesi, Wasa, Filiz, Yemina e Vesta, Misko, Voiello in Adacemia Barilla.

Skupina Barilla temelji na enem in edinem načinu poslovanja: “Dobro zate, dobro za planet.”
“Dobro zate” se izraža v tem, da nenehno izboljšujemo naše izdelke, ljudi pa motiviramo k izbiri zdravega življenjskega stila. Izboljšati želimo tudi dostop do hrane in družbeno vključenost. “Dobro za planet” pa se izraža v spodbujanju in vzpostavljanju trajnostnih dobavnih verig in v zmanjšanju količin CO2 emisij ter porabe vode med proizvodnjo.

Za več informacij obiščite:
www.academiabarilla.com/press/default.aspx
www.barillagroup.com