"Hamburgerji so čista senzacija. Vsi so naveličani govedine in piščanca in takoj, ko se je novica o tem razširila, smo imeli vrste kupcev, ki so stali pred restavracijo,“ je za CNN navdušeno razložil lastnik restavracije Rameš. "Številni so že dejali, da jim je bolj všeč od običajnega hamburgerja, mnogi pa skorajda ne zaznajo razlike,“ še pojasnjuje.
Stara beduinska specialiteta je po Rameševih besedah ne le zelo okusna, ampak tudi zdrava, saj praktično ne vsebuje maščob in holesterola. Za 110 gramov kameljega mesa v lokalno popularnem kruhu, imenovanem kamir, je treba odšteti 4,3 evra.
Vendar pa hamburger pripravljajo po skrivnem receptu, saj je kamelje meso znano kot nadvse trdo in žilavo. V Rameševi restavraciji pa ga s posebno metodo zmehčajo, da se kar stopi v ustih.
V stilu je tudi pijača, ki pride zraven sendviča. Gostje si tako lahko naročijo šejk iz kameljega mleka, ki je bogat z vitamini in inzulinom.