Slovenija
15 ogledov

Drugi krog za drugi nasmeh

1/7
Žurnal24 main
Matej Markovič v Hrastniku odtekel prvega od desetih maratonov. Danes ob 16. uri nadaljuje v Brežicah, zjutraj pa je spodbujal tekačice na DM teku.

Matej Markovič je včeraj odtekel prvega od desetih maratonov v sklopu humanitarne prireditve 10 krogov za 10 nasmehov. V Hrastniku se mu je pridružilo še več tekačev – nekateri so skupaj z njim odtekli cel maraton, drugi le nekaj krogov v podporo projektu.

Tekačem se je pridružila tudi ena izmed družin, za katere zbirajo denar. Najprej je Iris, ki smo jo že predstavili, odtekla en krog. Nato se je  tekačem pridružil še njen oče z besedami: "To, kar delate za nas, je neverjetno in želim si odteči z vami vsaj en krog." In ga je. Kljub zdravstvenim težavam s sesedanjem pljuč.

Naliv jih ni ustavil
Na stadionu v Hrastniku je bilo po besedah organizatorjev čutiti obilo pozitivne energije, tako med tekači kot tudi med navijači in naključnimi mimoidočimi. Vzdušja ni skalil niti naliv, tekači so bili celo veseli osvežitve in so v duhu akcije Vztrajaj –  Never Give Up odtekli še tistih zadnjih deset krogov ter tako dosegli maratonsko razdaljo.

Z veliko pozitive v drugi krog

"Bilo je odlično! Ljudi se sicer ni zbralo toliko, kot smo pričakovali, a gremo danes vseeno pozitivno naprej," nam je danes ob obisku DM teka v Tivoliju dejal Matej in dodal, da so včeraj zbrali preko tisoč evrov.

4. junij: projekt se nadaljuje s tekom v Brežicah na stadionu pri Ekonomski srednji šoli.
Vabljeni vsi, da se jim pridružite kadarkoli med 16. in 20. uro.

"Mogoče smo pričakovali malenkost več, a tisti, ki so prišli, so res prispevali lep delež," poudarja. Na DM teku so organizirali zbiranje plastičnih zamaškov in prodajo majic ter zapestnic društva Never give up – tudi s tem bodo namreč pomagali otrokom. Včeraj so namreč poleg omenjene vsote zbrali tudi preko 25 kilogramov plastičnih zamaškov.

Na prizorišču v Hrastniku je bila sicer tudi mala Mia, deklica, ki je iz neznanega razloga oslepela in za katero je od maja 2010 do aprila letos potekala akcija zbiranja zamaškov. Ob pomoči prijateljev je odtekla nekaj krogov. Zbrani denar bo šel za operacijo, ki bo deklici povrnila vid.

Vas zanimajo zgodbe otrok, za katere Matej zbira denar? Preberite si članek Deset srce parajočih zgodb.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.