Slovenija
5 ogledov

Delavci zaostrili stavkovne zahteve

Danes je pred Vegradom stavkalo 320 delavcev. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Delavci Vegrada še naprej stavkajo. Stavkovne zahteve so potem, ko uprava še vedno ni zagotovila plačil, zaostrili.

Stavka v Vegradu poteka že od ponedeljka. Čeprav je uprava obljubila izplačilo plač, jih vsi delavci niso prejeli. Direktor Boris Medved zdaj rok prestavlja na petek, a delavci obljubam ne verjamejo več. Stavka večina delavcev z izjemo Vemonta, kjer stavko sicer podpirajo. Zaposleni vztrajajo pri izplačilih vseh neizplačanih plač.

Kot nam je povedal sindikalist Srečko Čater, so imeli z upravo več dogovorov, ki pa niso bili spoštovani. Največji problem so seveda plače, ki so bile obljubljene za ponedeljek. "Še vedno nič niso dobili, niti pojasnila, zakaj so praznih rok. Danes čakam, če mi bodo uspeli pojasniti, zakaj niso odvedli denarja, ki so ga vzeli delavci za poplačilo kreditov."

"Mi smo se pripravljeni pogovarjati, a le če bodo delavci na svojih tekočih računih dobili materialno tisto, kar jim je bilo obljubljeno. Do zdaj smo večinoma dobili le obljube- bla, bla, bla," še pravi Čater.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.