Slovenija > Črna kronika
2197 ogledov

Več kot mesec dni po nesreči pri Litiji je umrl v Nemčiji

rešilec 112 Žurnal24 Reševalno vozilo.
Prometna nesreča, ki se je zgodila pred več kot mesecem dni, je vzela življenje.

Na regionalni cesti Litija - Ljubljana se je v petek, 13. septembra zgodila huda prometna nesreča. Počilo je okoli 15. ure, v času popoldanske gneče, ko se veliko dnevnih migrantov vrača iz prestolnice.

V bližini naselja Zgornji Hotič, ki leži med Litijo in Kresnicami, sta trčila voznik tovornega vozila in voznik štirikolesnika s sopotnikom.

Danes so iz Policijske uprave Ljubljana sporočili, da so bili obveščeni, da je voznik štirikolesnika, sicer državljan Nemčije, v svoji domovini umrl zaradi posledic nesreče. 

Slovenija med najbolj varnimi

Slovenija je med državami EU, ki so med letoma 2019 in 2023 najbolj zmanjšale število žrtev prometnih nesreč, in sicer za petino. 

Prav tako je precej pod evropskim povprečjem pri številu žrtev na milijon prebivalcev, kaže poročilo Evropske komisije. S tem je med najbolj prometno varnimi državami v EU, poudarjajo v agenciji za varnost prometa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice