Po nedavnem izbruhu okužb z bakterijo E. coli v restavracijah McDonalds v ZDA se je več deset ljudi zastrupilo s hrano, ena starejša oseba je umrla, je sporočil Center za nadzor in preprečevanje bolezni - CDC.
Vir okužb naj bi bili hamburgerji Quarter Pounder, val zastrupitev pa se je začel v septembru. Skupaj so v desetih zveznih državah na zahodu ZDA zabeležili 49 primerov, lahko pa bi jih bilo še več.
Vsem, ki so v zadnjem času jedli omenjene hamburgerje in so nato utrpeli simptome, kot so vročina, driska in bruhanje, CDC svetuje preventiven obisk pri zdravniku.
Preiskovalci še niso natančno določili sestavine, ki je povzročila izbruh okužb, osredotočajo pa se na rezano surovo čebulo in goveje pleskavice.
Vrednost delnic McDonaldsa je kmalu po objavi novice o zastrupitvah padla za več kot šest odstotkov.
dezurni@styria-media.si
Dvakrat sem nekaj poizkusil iz McDonaldsa , Prvič sem poizkusil pomfri , po dveh grižljajih sem ga vrgel v smeti in nikoli več pomri iz McDonaldsa , čeprav ga imam zelo rad. Drugič me je pa žena nagovorila , da… ...prikaži veča sem šel kupit nekaj tistih krofov z luknjo, Tudi prvič in zadnjič in upam , da tudi nikoli več. sicer pa zgornja slika deluje tako kot , da bi bil med dvema kruhoma nekakšen neužiten drek vsaj ta videz daje. Najboljša je in bo domača kuhinja in domače dobre gostilne.
Za mene ni panike,tam niti stopim ne več noter,slabše hrane še nisem jedel ,kot je tam .
Zdaj imamo znanstveni dokaz, da McDonald's prodaja drek, hehehe!