Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Ubežnikov ni ustavila niti blokada

(Foto: Barbara Milavec)
1/20
Žurnal24 main
Koprska patrulja je danes lovila dva moška v rdeči Ibizi. Ujeli so ju šele z blokado. Po nekaterih informacijah naj bi šlo za moška, ki sta v petek oropala Zlatarno Celje.

S koprske policijske uprave so te dni po ropu poslovalnice Zlatarne Celje sredi belega dne v Kopru vse morebitne očividce pozivali, naj jim sporočijo kakšno informacijo. Na naša današnja vprašanja, koliko ljudi se je njihovemu vabilo odzvalo, na koprski policiji niso hoteli odgovoriti. Prav tako ne, koliko so roparji v petek odnesli; tudi na sedežu Zlatarne Celje so se zavili v molk.

Sporočili pa so, da jih je danes dopoldne občanka iz Portoroža obvestila o dveh sumljivih moških. Vozilo so opazili v Portorožu in ga skušali trikrat pravilno zaustaviti, vendar voznik ukazov policista ni upošteval in je peljal naprej proti Izoli, ves čas večinoma po prehitevalnem pasu.

Ustavili so ju šele z blokado
Koprska patrulja je postavila blokado v Žusterni. Voznik se je pred blokado ustavil in vozil vzvratno, takrat sta za njim zapeljala tudi prometna policista. Pri Moletu so Izolčani postavili novo blokado, pred to pa je voznik vozilo (seat ibiza, kranjskih registrskih tablic) zaustavil, se blokadi izognil ter zavil v stransko ulico. Tam sta vozilo zapustila tako voznik kot sopotnik in zbežala. Policista sta stekla za njima, ju dohitela in prijela. Zaenkrat je znano, da gre za državljana Italije, več informacij pa bo policija sporočila v naslednjih dneh.

V avtu vlomilsko orodje?
Po tej akciji se je že začelo špekulirati, da gre za petkova roparja – nekateri očividci namreč pravijo, da so v njunem avtomobilu opazili vlomilsko orodje. Policija si je ogledala oziroma iskala tudi stanovalce bližnje hiše v Žusterni, pred katero so ustavili avtomobil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.