Slovenija > Črna kronika
40184 ogledov

Saj ni res: Sodni izvršitelj je takole rubil za svoj žep

rubež Srečko Prijatelj Suzana Kos Fotografija je simbolična.
Dragana Vukovića, ki je prodajal tudi avtomobile Damijana Jankovića, so že leta 2016 razrešili kot sodnega izvršitelja, toda sodni postopki proti njemu se do danes niso končali.

Sedemdesetletni Dragan Vuković je kljub zavidljivi izobrazbi, je magister znanosti, delal kot sodni izvršitelj, a kot kažejo njegove dosedanje obsodbe, ne vedno pošteno. Celo daleč od tega. Senat višjega sodišča v Ljubljani pod vodstvom Janka Marinka je včeraj obravnaval njegovo pritožbo na zadnjo kazen, ki si jo je prislužil zaradi poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja ter ponareditve ali uničenja uradne listine, knjige, spisa ali arhivskega gradiva.

Nejasna usoda kombija

Dragan Vuković | Avtor: D. M. Dragan Vuković se zagovarja sam. D. M.
V Beogradu rojeni Vuković, ki živi v Solkanu in je slovenski državljan, naj bi dolžniku, ki je dolgoval 105.000 evrov, zasegel tudi štiri vozila. Vsa so konec maja 2013 ponujali na dražbi, a je kupca našel le avtodom. Na ponovljeni, julija istega leta, so dražili in prodali samo avto znamke mercedes in štirikolesnik, volkwagnovega kombija, ocenjenega na 2400 evrov, pa ne več, ker so bili dolgovi poplačani. Toda njegova usoda ostaja neznana.

Dolžnik trdi, da ga je na drugo dražbo pripeljal in mislil, da so ga vseeno prodali, zato se mu je čudno zdelo, ko je dve ali tri leta kasneje dobil od upravne enote poziv, naj vrne registrske tablice.

Ni bil več vreden javnega zaupanja

Vuković je včeraj zatrdil, da kombija ni prevzel, saj bi moral v tem primeru izdati potrdilo. Po njegovem ga je morda dolžnik "prodal po delih, slišal sem tudi, da ga je odpeljal v svoj gozd in preuredil v čebelnjak, vendar tega ne morem dokazati".

Očitali so mu tudi, da je skrival spis o tej zadevi, in ga leta 2016, potem ko ga je tedanji pravosodni minister Goran Klemenčič razrešil, "ker ni več vreden javnega zaupanja", ni hotel izročiti izvršiteljski zbornici. "Moji prostori so bili v lasti Hypo leasinga in nisem mogel do njih. Toda po deložaciji so to dokumentacijo dobili," je včeraj zatrdil Vuković, ki je nasprotoval tudi obtožbi, da 2400 evrov, ki mu jih je izročil nek drug dolžnik, ni nakazal upniku, ampak si jih prisvojil. "Z odvetnikom sva bila dogovorjena, da si bom s tem denarjem poplačal izvršiteljske stroške."

Pooblaščenec upnika je na sojenju to zanikal.

Rubil v napačni trgovini

Na okrožnem sodišču so Vukovića, ki se zdaj po svojih navedbah preživlja s 564 evri penzije, obsodili na enotno kazen eno leto in štiri mesece zapora, ki pa jo lahko v treh letih odsluži z delom v splošno korist. Kot je znano, en dan aresta odtehtata dve uri dela. Ali bo pri tem ostalo, bo višje sodišče odločilo v mesecu dni.

V preteklosti se je Vuković že pojavljal v medijih. Slovenske novice so tako poročale, da je v ljubljanskem BTC rubil v napačni trgovini, iz prodajalne Kopitarne Sevnica pa leta 2013 odnesel 120 parov čevljev, čeprav naj bi bil dolžnik povsem drugo podjetje. Leta 2014 je zaradi dolgov družbe Electa Naložbe na dražbi prodajal audija Q7 in BMW Z4 cabrio, last sina ljubljanskega župana Zorana Jankovića, Damijana Jankovića. Čeprav  sta imela za seboj že lepo število kilometrov, audi prek 500.000, beemve pa 220.000, ju je ocenil na kar 17.400 oziroma 21.600 evrov, kar je zainteresirane kupce zelo razburilo.

Oba jeklena konjička je nazadnje za nekaj tisočakov manj kupil Damijanov prijatelj, menda zase, pač zato, ker sta bila dobra.

Komentarjev 7
  • dejan12 09:18 01.april 2024.

    Ker večina ljudi nima s tem opravka oni in sodstvo to izkoriščajo in delajo lumparije nihče recimo ne ve da pri nas terjatev nikdar ne zastara,imam doma odlocbo sodišča ker sem moral plačati 30 let star dolg sodni izvršitelj oz ...prikaži več njegovi pomagači pa so mojo družino po mafijsko.....

  • Toma 12:17 28.marec 2024.

    Pol se pa tu in tam komu strga in je mrtvih!

  • Grof 09:25 28.marec 2024.

    Dragan Vuković, Vesna Vukoviċ, Slovenija ima preveč Vukovićev, banda Srbsko-Črnogorska, ostanki, otroci okupatorjev Jugoslovanske vojske in ta banda spodkopava vrednote slovenstva, SD stranka nikoli več v parlament ……In danes na interpelacii Bolgarke, se v prvi vrsti bolano nasmiha v kamere, ...prikaži veče, upam da zadnjič, Tanja Fajon