Slovenija > Črna kronika
4912 ogledov

Rop na bencinski postaji, najmlajši je imel šele 13-let

policija Žurnal24
Novomeški policisti so v torek prijeli nasilnega roparja, ki je v prodajalni na enem izmed avtocestnih postajališč večkrat udaril prodajalca in pobegnil. Še vedno pa iščejo četverico neznancev, ki so na vrtu v Brežicah kradli paradižnik.

Kot so navedli na Policijski upravi Novo mesto, so bili o ropu v prodajalni na enem izmed avtocestnih postajališč obveščeni nekaj po 21. uri. Neznanec naj bi večkrat udaril prodajalca, ukradel več pločevink piva in zavoj z živili ter pobegnil z osebnim avtomobilom. Policisti so nato nekaj po 22. uri na območju Novega mesta izsledili osebni avtomobil, ki ga je vozila 26-letnica. V bližini so izsledili in prijeli 17-letnega roparja iz Ponikev in 13-letnika prav tako iz Ponikev. Vsem so odvzeli prostost, jih odpeljali v prostore za pridržanje in jim zasegli ukradene predmete. Okoliščine še preiskujejo in bodo zoper osumljence na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Kradli paradižnik

V okolici Brežic pa je občan zalotil neznance, ki so na vrtu kradli paradižnik. Ko jih je poskušal pregnati, so ga večkrat udarili, potem pa pobegnili. Oškodovanec v dogodku ni bil poškodovan, policisti pa so zbrali obvestila in nadaljujejo aktivnosti za izsleditev roparjev, so pojasnili.

Pretep v prodajalni

Brežiške policiste so nekaj pred 20. uro prav tako poklicali na pomoč iz prodajalne v Brežicah, kjer naj bi se pretepalo več oseb, storilci pa so s kraja pobegnili. Po prvih ugotovitvah so se storilci v prodajalni srečali z osebami, ki jih poznajo in so z njimi v sporu. Prišlo je do pretepa, s polic so razmetali tudi izdelke, potem pa pobegnili. Policisti nadaljujejo preiskavo, ugotavljanje vseh okoliščin in aktivnosti za izsleditev storilcev, so še navedli na novomeški policijski upravi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 25
  • optimist11 20:28 14.avgust 2024.

    In sedaj bodo ti protestirali pred občino. Poslati specialce in jih prebutat. Ne zapret, ker potem spet živijo na naše stroške.

  • Avatar karjola
    karjola 20:18 14.avgust 2024.

    dvocevko in mu odpihneš jajca in rata ciganka

  • Avatar Zala
    Zala 19:56 14.avgust 2024.

    Policija ne more, a domačini lahko. Za čokoladne najamejo pretepače, ki bi jim dodobra zrahljali kosti. Potrebno jih je dodobra ustrahovati. Samo to bo zaleglo.