Slovenija > Črna kronika
3 ogledov

Razrešili uganko spektakularnega ropa

Hrvaška policija Profimedias
Hrvaška policija je danes preiskala hišo suspendiranega načelnika Željka Dolačka, ki ga sumijo, da je sam uprizoril vlom ter odnesel gotovino in zlato.

Hrvaška policija naj bi razrešila primer vloma na sedež kriminalistične policije, od koder so v začetku aprila odnesli 280 tisoč evrov in dva kilograma zlata. 

PREBERITE: 

Danes je namreč opravila hišno preiskavo na domu suspendiranega načelnika kriminalistične policije Željka Dolačka v Vukovini pri Veliki Gorici, ki naj bi bil osumljen, da je sam ukradel gotovino in zlato na Heinzelovi ulici v Zagrebu. 

Hrvaški Jutarnji list, ki se sklicuje na neuradne vire, pravi, da policija sumi, da je Dolačko sam ukradel gotovino in denar na Heinzelovi ulici, kjer se je 3. in 4. aprila zgodil spektakularni vlom.

Uslužbenec policije naj bi sam uprizoril vdor v pisarno ter nato ukradel zlato in gotovino.

Vlomilec je imel notranje informacije

Policija je sicer že kmalu po dogodku sporočila, da dejanja ni mogel izvesti nekdo, ki ne bi imel notranjih informacij. 

Sef, v katerem je bilo hranjeno ukradeno, se je nahajal v pisarni Dolačkega. 

Hrvaški notranji minister Vlaho Orepić je takoj po ropu suspendiral načelnika Dolačkega in napovedal, da bodo proti njemu verjetno sprožili tudi disciplinski postopek.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • nergač 16:28 22.april 2016.

    Kakšnega amaterja imajo za načelnika policije pri sosedih. Te obrti se je trba učiti v Sloveniji, kot je lucidno ugotovil že predhodnik.

  • Avatar čavez
    čavez 14:28 22.april 2016.

    Tip ne obvlada, bi moral priti k Bavčarju, Janši, Zidarju in njim bančni in podobni na prakso.