Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Kazensko ovadili Mateja Raščana

Raščan je pred komisijo dejal, da ni dobrotnik. (Foto: TV SLO3) Žurnal24 main
Po neuradnih informacijah naj bi danes kazensko ovadili nekdanjega direktorja časopisnega podjetja Delo revije.

Ljubljanski kriminalisti so ta mesec zaključili predkazenski postopek in dokončno kazensko ovadili direktorja večje gospodarske družbe z območja Ljubljane. Kot poročajo ljubljanski kriminalisti, gre za osebo, ki je ovadena zaradi utemeljenega suma kaznivih dejanj poslovne goljufije, zlorabe položaja ali pravic in pranja denarja.

34 milijonov evrov škode

Kot poroča Policija, je direktor družbe po prevzemu vodenja izkoristil ugodno bonitetno oceno in jo v kratkem občutno prezadolžil z najemanjem posojil pri različnih poslovnih bankah. Sredstva najetih posojil ni uporabil za gospodarsko delovanje družbe, ampak jih prenakazal na račune povezanih družb oziroma svoje osebne račune.

Prevzeti družbi (in posredno upnikom) je s tovrstnim izčrpavanjem povzročil za več kot 34 milijonov evrov premoženjske škode. Izčrpana družba je predlani objavila stečaj. Ugotovljeno je bilo, da je družba v stečaju ostala praktično brez premoženja. To je pomenilo tudi, da so poslovne banke, ki so mu dajale posojila, izgubile možnost, da bi posojila kdaj dobile poplačana za nazaj.

Ni plačeval prispevkov

V predkazenskem postopku je bilo tudi ugotovljeno, da je s svojim nezakonitim delovanjem fizična oseba v stečaj spravila tudi svoje povezane družbe, s katerih je pred tem umaknil premoženje.

Poleg vsega so ugotovili, da osumljenec v istem časovnem obdobju ni plačeval socialnih prispevkov za 67 zaposlenih, s čemer jih je oškodoval za skupno 430.000 evrov. V zvezi z oškodovanjem zaposlenih so kazensko ovadbo zoper osumljenca vložili že oktobra predlani.

Po neuradnih informacijah je kazensko ovadeni osumljenec nekdanji direktor časopisne družbe Delo revije in tekstilnega Rašica Point Matej Raščan.

Komentarjev 3
  • dragec 15:23 28.april 2014.

    Res je Mirkec, kako tvoj JJ zbira tako pošten kader?????

  • maresem 14:58 28.april 2014.

    Dol mi visi katere stranke je. Če je lopov, potem sledi sistem severne Koreje

  • tralala 13:57 28.april 2014.

    Čudoviti in državotvorni kadri stranke SDS.