Slovenija
17 ogledov

Pri Delu Revijah že podpisujejo z novim lastnikom

Delo revije Saša Despot
Družba Delo Revije, ki je od konca avgusta v stečajnem postopku, danes prekinja pogodbe s svojimi več kot 60 zaposlenimi. Nekateri že dobili ponudbe za zaposlitve pri podjetju Salomon, ki je najelo znamke družbe.

Stečajni upravitelj Radovan Triplat napoveduje, da bo s prvim oktobrom vsaj 50 zaposlenih na Delu Revijah na novo zaposlilo podjetje Salomon, ki je najelo blagovne znamke družbe.

Kot smo neuradno izvedeli iz podjetja, se tisti, ki so dobili ponudbe za službe pri novem delodajalcu, že pogajajo za nove pogodbe. Dogovarjanj s honorarnimi sodelavci ni bilo, po agoniji zadnjih mesecev, ko so izplačila dobivali z večmesečnimi zaostanki, pa naj bi izplačilo za september dobili kar vnaprej.

Znamke kupila KBM Leasing in jih oddala skupini Krater

Okrožno sodišče v Ljubljani je 31. avgusta na predlog upnika Iskra Invest začelo stečajni postopek nad družbo Delo Revije. Za stečajnega upravitelja je imenovalo Triplata. O stečaju založniško-revijalne družbe, ki je bila v lasti podjetja Mateja Raščana Monera, se je govorilo že nekaj časa. Takratno vodstvo je imelo vse bančne račune blokirane že od konca junija, poroča STA.

Največja upnica Dela Revij Nova Kreditna banka Maribor je zaradi neporavnanih terjatev na dražbi blagovne znamke družbe po začetni izklicni ceni 10,14 milijona evrov 11. avgusta prodala svoji hčerinski družbi KBM Leasing. Ta je znamke oddala v najem družbam iz skupine Krater, katere del je tudi družba Salomon, še poroča agencija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.