Slovenija
272 ogledov

Cene za zdaj ostajajo

vrtec Žurnal24 main
Po rebalansu proračuna 2015, ki jemlje denar občinam, so se za povišanje cen vrtca za zdaj odločili le v Kamniku.

Poročali smo že, da so se zaradi varčevalnih ukrepov države, ki je z rabalanskom 2015, občinam zmanjšala sredstva, podražili vrtci v Kamniku. Starši so za mesec februar prejeli 2,2 do 32 evrov višje položnice. V drugih vrtcih se za zvišanje cene za zdaj niso odločili. "Cena programa v ljubljanskih javnih vrtcih se po uskladitvi leta 2012 ni spreminjala in znaša 485 evrov za mlajše otroke in 346 evrov za starejše otroke," pojasnjuje Marija Fabčič z oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje pri Mestni občini Ljubljana. "Cene vrtca zaenkrat ostajajo nespremenjene."

Cen vrtca za zdaj ne mislijo spreminjati tudi v koprski mestni občini. "Trenutno ne vidimo potrebo po spremembi sprejetih cen," so sporočili. V javnih vrtcih na območju Maribora so cene vrca nespremenjene od leta 2010. "Trenutno na področju vrtcev ne načrtujemo sprememb," so sporočili iz Mestne občine Maribor. Da se cene v letu 2015 ne bodo spreminjale napovedujejo tudi v Mestni občini Nova Gorica.

Cena polnega programa naša med 475 in 487 evri za prvo in med 322 in 369 evri za drugo starostno obdobje. Starši v povprečju plačajo med 30 in 40 odstotki polne cene vrtca.

irma.hus@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.