Slovenija
16 ogledov

Bavčar: Ponudb nisem videl

Bavčar je zanikal prejemanje podkupnine. Žurnal24 main
V zvezi z zadevo Patria se je oglasil tudi brigadir Dragan Bavčar, ki je prepričan, da bi nekdo iz njega rad naredil grešnega kozla. Narediti namerava vse, da bi zaščitil svoje ime.

Nekateri pa naj bi od njega želeli tudi, da potrdi ali zavrne svojo pripadnost eni ali drugi politični opciji, česar pa ne bo naredil, je še dodal brigadir Dragan Bavčar.

"Ponovno izjavljam, da med svojim delom nikdar nisem dobil nobene podkupnine, nisem je od nikogar zahteval niti mi je ni nihče ponudil," je dejal Bavčar, ki bo naredil vse, da bo zaščitil svoje ime. Stikov z Juretom Cekuto ni imel več kot 20 let, vse od takrat, ko je bil zaposlen v podjetju za avtomatizacijo prometa.

Ponudb ni videl
Bavčar je pojasnil, da je bil predsednik pogajalske skupine in ne skupine za izbor kolesnikov, v katero je bil imenovan 6. oktobra 2006, odločitev o izboru Patrie pa je bila po njegovih besedah narejena v začetku junija 2006. Komisijo je bila ustanovljena s sklepom ministra za obrambo. Odločitev za Rotisovo ponudbo je bila sprejeta na podlagi poročila posebne strokovne skupine ministrstva za obrambo, katere član sam ni bil. Zatrdil je tudi, da ni bil prisoten ne pri ocenjevanju ponudb ne pri testiranju vozil, do začetka pogajanj tudi ni videl "ne ene ne druge ponudbe".

Bavčar je potrdil, da je bil član projektnega sveta, ki je obravnaval poročilo strokovne komisije, ga potrdil in predlagal avtorjem – predsedniku strokovne komisije, da z njim seznani ministra. "In na podlagi tega je bila pozneje sprejeta odločitev o izboru najboljšega ponudnika," je dejal.

Brigadir Bavčar je kot uradna vojaška oseba dolžan predlagati kazenski pregon zaradi kaznivega dejanja žaljive obdolžitve, kar bo tudi storil. Več o tem naj bi razkril v prihodnjih dneh.
Ob tem je tudi "najodločneje" zanikal, da bi bil kakršnakoli vez med Walterjem Wolfom in Janezom Janšo. Kot je poudaril, pa zanika tudi navedbe o svojem domnevnem "ministrovanju v senci".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.