Slovenija
34 ogledov

Barje: ne pričakujejo novih poplav

Črna vas Žurnal24 main
Medtem ko vojska in gasilci pomagajo čistiti hiše v Črni vasi in na Ižanski cesti, se prebivalci pripravljajo na nove padavine. Za zdaj kaže vzpodbudno.

"Voda, ki je še relativno visoka, je v Lipah, tam so hiše še poplavljene, drugod se je voda umaknila iz objektov," nam je povedal načelnik oddelka za zaščito, reševanje in civilno obrambo na Mestni občini Ljubljana Robert Kus.

Gasilci in civilna zaščita bodo še naprej v pripravljenosti, čeprav so glede na napovedi meteorologov previdno optimistični. "Ta voda, ki bo zdaj pritekla na Barje, bo bistveno počasneje odtekala, ne bo se pa dvignila do take višine, da bi bile hiše poplavljene," pravi Kus. "Kar se tiče Gradaščice, se bo tudi še malo dvignila, ampak to ne pomeni, da bo poplavljala na širšem območju Ljubljane, ampak tam, kjer vsako leto poplavlja, se pravi na Dolgem mostu," še dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.