Slovenija
1849 ogledov

Adria Airways odpovedala več letov

slovenija 03.02.11., letalo, adria, foto: adria airways adria airways Le še v spominu ...
Adria Airways je odpovedala lete v Moskvo, Zurich in Varšavo ...

Adria Airways je za danes odpovedala vsaj šest letov, in sicer lete iz Ljubljane v Moskvo, Zurich in Varšavo ter nazaj.

Zakaj so leti odpovedani, uradno še ni jasno, saj se na Adrii Airways na naša novinarska vprašanja še niso odzvali.

Odpovedani leti Adria Airways stečaj Darwin Airlines | Avtor: slika zaslona slika zaslona
So pa potniki na Brniku časniku Delo sporočili, da so bili leti danes zjutraj odpovedani in prestavljeni zaradi insolvenčnega postopka letalske družbe Adria Switzerland oziroma Darwin Airlines, ki jo je Adria Airways preko svoje odvisne švicarske družbe prevzela julija letos, in naj bi omenjene lete opravila.

Darwin Airline SA je na svoji spletni strani med tem tudi uradno sporočil, da jim je Švicarska agencija za civilno letalstvo (CAA) začasno odvzela licenco za letenje in trenutno ne letijo.

Švicarska regionalna letalska družba je v ponedeljek razglasila insolventnost, v družbi pa so navedli, da so ta korak sprejeli kljub obetajočim rezultatom zaradi prestrukturiranja zaradi niza dogodkov, ki so jih sprožili bankroti nekaterih partnerjev – Alitalie in Air Berlina.

Kljub insolventnosti naj bi Darwin Airline še naprej letel, a naj v najem bi oddajali le letala skupaj s posadko. Za to naj bi potrebovali od 100 do 120 zaposlenih.

Če je let odpovedan, lahko zahtevate vrnitev denarja za vozovnico ali zagotovitev prevoza do končnega namembnega kraja. Glede na čakalni čas do novega poleta vam mora prevoznik ponuditi hrano in pijačo in potrebno hotelsko nastanitev. Letalski prevoznik mora izplačati povračila ali odškodnino najkasneje v 7 dneh.

Darwin Airline je bil ustanovljen leta 2003 s ciljem, da zagotovi gospodarsko povezavo med južnim delom Švice, Ticinom, z glavnima finančnima centroma države, Zürichom in Ženevo, kot tudi povezave z letališkimi vozlišči. Po vstopu Etihad Airways v lastništvo Darwin Airline se je Darwin leta 2014 pridružil skupini Etihad ter prevzel tržno ime Etihad Regional, ki pa se od spremembe lastniške strukture dalje ne bo več uporabljal. Maja so sicer ukinili lete med Ženevo in Zürichom.

Darwin je sicer v letu 2016 ustvaril manjši dobiček ter je imel ob prevzemu Adrie Airways pozitivno napoved za tekoče leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.