Mundial 2018
189 ogledov

Oblakov soigralec poskrbel za prve tri točke Urugvaja

Urugvaj
Urugvajska nogometna reprezentanca je v 1. krogu Svetovnega prvenstva v Rusiji v Jekaterinburgu premagala Egipt z 1:0 (0:0). Edini zadetek na tekmi je dosegel Jose Maria Gimenez v 89. minuti.

Urugvajci so prišli do pričakovane zmage proti Egiptu, kljub temu, da so večino časa prevladovali, pa so se zanjo morali precej potruditi. Ob nerazpoloženem Luisu Suarezu je Urugvajcem, dvakratnim svetovnim prvakom, tri točke prinesel branilec Jose Maria Gimenez z zadetkom v izdihljajih tekme.

Prvi polčas je minil v prevladi Urugvaja v posesti žoge, a Južnoameričani niso prav vedeli, kaj naj storijo z njo. Egipčani so se dobro branili, Urugvajci pa niso znali izvesti prave zadnje podaje. Posledično so zgolj enkrat v prvem delu resno ogrozili vrata faraonov, ko je iz bližine Luis Suarez zadel le zunanji del mreže.

Suarez | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav Suarez je bil nevaren tudi na začetku drugega polčasa, ko je prišel sam pred Mohameda El Shenawyja, a je slednji strel malce z desne ubranil. Sledilo je novo obdobje brez priložnosti, v 74. minuti pa je Suarez izgubil še en dvoboj z egiptovskim vratarjem.

Egipčani, ki so kljub drugačnim napovedim igrali brez Mohameda Salaha, so bili nato sicer vse bolj "predrzni", a tudi njim ni uspelo pripraviti kakšne nevarne akcije.

Zato pa je zanjo v 83. minuti poskrbel Edinson Cavani, ki je močno sprožil z volejem z roba kazenskega prostora, a je bil vratar Egipta spet na mestu. V 88. minuti je Cavani zadel še vratnico s prostega strela z dobrih 20 metrov malce z leve strani.

Gimenez | Avtor: Profimedia Profimedia

V 89. minuti pa so Urugvajci le povedli, ko je po podaji Carlosa Sancheza s prostega strela z desne strani z glavo zadel Jose Maria Gimenez, soigralec Jana Oblaka pri madridskem Atleticu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice