Magazin > VIP
30009 ogledov

Tako velika je že hčerka znanega Slovenca, ki očka nikoli ni spoznala

Alaska Grilc Instagram
Decembra bo dopolnila tri leta.

Kmalu bo minilo tri leta, odkar se je takrat le 38 let stari Marko Grilc, eden najuspešnejših slovenskih deskarjev vseh časov, konec novembra 2021 smrtno ponesrečil v avstrijskem Söldnu. Na takrat zaprtem smučišču naj bi padel pri snemanju filma, ob tem pa utrpel usodne poškodbe.

Za sabo je pustil dva otroka in nosečo ženo Nino, ki je njunega tretjega otroka rodila mesec po njegovi smrti. To je hčerka Alaska, ki bo decembra dopolnila tri leta. Nina je danes v navdih številnim, po tragični nesreči je življenje posvetila trem otrokom in temu, da ohranja Markovo zapuščino, zato nič čudno, da je tudi mala Alaska že deskarka na snegu. 

"Alaska deska že od lanskega leta, a to so bolj začetki. Že lansko leto je bila večino sezone z nami, malo na deski, malo pa z mano v nosilki in sva se skupaj peljali. Učimo jo vsi trije, najraje pa otroka, saj jim je to res zabavno. Tudi Alaska je zelo zabaven otrok, z njo je vedno veliko smeha, zato sta starejša otroka zelo rada v njeni družbi," Nina pove o najmlajši hčerki.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Grilc (@grilogang)

Zelo suveren pa je na deski Ninin najstarejši, sin Maks, ki si zelo želi slediti očetovi karieri. "Maks si zelo želi deskati, najbolj ga zanima vožnja po celcu, a imamo kar izziv, da mu najdemo nekoga, ki bi z njim delal na tehniki, saj je ta športna panoga pri nas slabo razvita. Kilometrine ima veliko, potreboval pa bi, da nekdo z njim dela na tehniki, ker jaz tega znanja nimam," pravi Nina.

Za Žurnal24 pa je spregovorila tudi o tem, kako Alaski približajo očka Marka, ki ga ni nikoli spoznala. "Zelo jo zanima in veliko se pogovarjamo o njem in obujamo spomine, Tudi reče mu, moj dadi. A ker ga ni nikoli spoznala, ne zna povezati med njim in očetovsko vlogo, ki jo je imel. Ve, da je njen dadi, kako je videti in kaj je počel, ne razume pa čisto, kakšna je bila njegova družinska funkcija. A mislim, da bo z leti tudi to spoznala, ko bo opazovala očete drugih otrok," pove Nina. 

Spomina na Marka pa ne ohranja le Nina, ampak tudi njuni prijatelji. Tako je prijatelj Nino za rojstni dan nedavno presenetil z neprecenljivim darilom. Ker je Marko leta 2021 v tragični nesreči na snegu umrl, preden se je rodila njegova tretja hčerka, skupne slike z vsemi tremi otroki in Markom Nina nima. Zato ji je prijatelj ustvaril takšno, na kateri so vsi trije otroci ter Marko in Nina.  

"Moji prijatelji vedo, da mi materialne stvari nič ne pomenijo, zato si vedno podarjamo darila, ki imajo čustveno vrednost. Seveda sem jokala cel dan, saj so mi vsi pripravili zelo pozorna presenečenja," je ob rojstnem dnevu, ki ga je praznovala septembra, povedala Nina.

Komentarjev 4
  • Pierre 10:39 20.oktober 2024.

    A tile ''znani'' ne znajo dat otroku normalnega imena?????

  • bleki 08:19 20.oktober 2024.

    Spet znani Slovenec, ki ga poznano samo najbližiji sorodniki in žurnal. Kdo pa je to.? Ni slovenca ki ni znan za žurnal.

Sorodne novice