Magazin > VIP
1044 ogledov

Ste vedeli, kako je bilo nekoč ime Frenku Nova?

Frenk Nova Marko Delbello Ocepek
Priljubljeni glasbenik Frenk Nova je odre nekoč osvajal s skupino Babilon. Fantje so bili v devetdesetih tako priljubljeni, da so iz odra skoraj bežali pred oboževalkami, ki so jim metale modrčke in medvedke.

Danes Frenk Nova živi umirjeno družinsko življenje na vasi, v Loški dolini, še vedno pa se aktivno ukvarja z glasbo. Nastopa s skupino Sopranos, v kateri poje tudi Alenka Huskič (Bepop) in pa tudi kot solo izvajalec. 

Nedavno pa se je v oddaji Riba, raca, rak preizkusil kot kuhar in to odličen, čeprav je svojim zvezdniškim gostom pripravil vampe. Svoje zvezdniške goste je dobro prestrašil z izbiro jedi. Za skrivno nalogo je namreč dobil, da mora pripraviti svojo najljubšo jed in to so vampi. Jed je poimenoval vapirčki in Sendi, Rok Piletič ter Andrej Milutinović so bili še pred večerjo čisto prestrašeni, saj vampov nihče od njih ne je. Sendi je celo prinesla sendviče. Le Martini Švab se vampi niso upirali, saj je priznala, da njena tašča pripravi odlične.  

Strah pred vampi je bil odveč, saj je Frenk pripravil ocvrte vampe, ki so bili všeč prav vsem, celo Sendi. A vrhunec večera je bila sladica. Frenk je pečena jabolka namreč postregel na vrtu, ob ognjišču, za piko i pa je pripeljal še ansambel, ki je naredil pravi žur. Nič čudnega, da je za celoten večer, vzdušje in hrano požel same petice. 

Med večerjo pa je tema nanesla tudi na njegovo ime. Povedal je, da je od leta 2006 tudi uradno Frenk Nova, rodil pa se je kot Franci Žnidaršič. Ime si je spremenil iz poslovnih in praktičnih razlogov, saj so ga vsi poznali kot Frenka Novo, na dokumentih pa je bil Franci Žnidaršič, zaradi česar je imel na pošti ali ob drugih uradnih priložnostih pogosto težave.

Roku Piletiču se je zdelo ime Franci Žnidaršič zelo zanimivo, a se je strinjal, da mu bolj paše Frenk Nova. Hudomušno je celo pripomnil, da se bi bilo Frenk Nova primerno ime tudi z kakšnega igralca v filmih za odrasle.

Frenk pa ni naš edini estradnik, ki nastopa pod umetniškim imenom. Mnogi slovenski estradniki v javnosti namreč nastopajo pod drugačnim imenom, kot ga imajo na uradnih dokumentih. Nekaterim so ga nadeli prijatelji, drugi pa so si ga spremenili kar sami.

Lado Bizovičar je Vladimir Bizovičar, La Toya se je rodila kot Latifeta Rusitovska, Neisha sliši na ime Neža Buh, Regini je ime Irena Jalšovec, Kataya je umetniško ime Katje Ajster, 6 Pack Čukur je Boštjan Čukur, kakšna pa so osebna imena ostalih znanih Slovencev in Slovenk z umetniškimi imeni pa preverite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice