Magazin > VIP
54718 ogledov

Posneli, kako je znani Slovenec kradel sosedi

Frenk Nova
1/3
Planet TV
No, to pa je nenavadno …

Nenavadno, a zelo lepo. Imajo res vse vasi po Sloveniji tako prijateljske odnose? V sinočnji oddaji Riba, raca, rak e namreč kuhal glasbenik Frenk Nova, ki je v svoji vasi zelo priljubljen. Po sestavine se tako ni odpravil v trgovino, ampak kar po vasi. 

Solato je namreč "ukradel" kar na sosedinem vrtu. A je v svoj zagovor povedal, da je to v njihovi vasi običajno in da si sosedi brez vprašanja hodijo iskat vrtnine, sadnje in poljščine na sosedne vrtove in da je kar se tega tiče radodaren tudi sam. 

Frenk živi v vasi Podcerkev, v Loški dolini, za katero pravi, da tam živijo sami prijazni ljudje in da so v vasi vsi veliki prijatelji, ki si med seboj pomagajo. Frenk pomaga celo, ko se sosedu skoti teliček. Frenk pa ne pomaga le sovaščanom, pač pa je že deset let skrbnik svojih staršev in vsak dan poskrbi, da vsaj enkrat na dan nekaj zdravega pojesta.

Je pa Frenk dobro prestrašil svoje zvezdniške goste z izbiro jedi. Za skrivno nalogo je namreč dobil, da mora pripraviti svojo najljubšo jed in to so vampi. Jed je poimenoval vapirčki in Sendi, Rok Piletič ter Andrej Milutinović so bili še pred večerjo čisto prestrašeni, saj vampov nihče od njih ne je. Sendi je celo prinesla sendviče. Le Martini Švab se vampi niso upirali, saj je priznala, da njena tašča pripravi odlične. 

Strah pred vampi je bil odveč, saj je Frenk pripravil ocvrte vampe, ki so bili všeč prav vsem, celo Sendi. A vrhunec večera je bila sladica. Frenk je pečena jabolka namreč postregel na vrtu, ob ognjišču, za piko i pa je pripeljal še ansambel, ki je naredil pravi žur. Nič čudnega, da je za celoten večer, vzdušje in hrano požel same petice. 

Ta teden vampi, prejšnji teden pa je bil "na tapeti" goveji jezik. V petkovi kulinarični oddaji Riba, raca, rak na Planet TV je kot zadnja v svoji skupini zvezdniške goste z večerjo namreč razvajala Nuša Derenda. Slavne goste, Manco Špik, Ano Mario Mitič, Alexa Volaska in Francija Keka je povabila domov v Artiče, kjer imata z možem sanjsko hišo z vrtom, ki meji na polja. Na posestvu ne manka niti bazen, ker pa sta Nuša in njen soprog Frenk zelo družabna in odlična gostitelja, je najbolj oblegan del vrta letna kuhinja, kjer sta večerjo pripravila tudi prejšnji teden.

Za glavno jed sta zakonca Derenda pripravila priljubljeno jed, ki jo obožujejo skoraj vsi, to je meso in zelenjava izpod peke, malo bolj nenavadna pa je bila predjed. Nuša je za predjed namreč pripravila goveji jezik, ki pa glasbeniku Alexu Volasku sploh ni "dišal". Brkljal je po krožniku in priznal, da mu gre težko po grlu in da ima pred to jedjo predsodek. Za Nušo pa je to jed z nostalgijo, saj jo je pripravljala njena mama. Prav tako ni bila navdušena Manca Špik, ki mesa sicer ne je, zato ji tako jezik za predjed kot žrebiček za glavno jed nista bila po godu, kar je dala tudi jasno vedeti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Planet TV (@planettv)

Komentarjev 3
  • sandi76 20:02 26.september 2024.

    Zanimivo ! Si lahko sposodiš tudi sosedovo ženo ?

  • Avatar Metod Kvargl
    metod7 19:53 26.september 2024.

    Ta najboljše vampe sem jedel, pa ne samo enkrat, v gostilni Majda v Spuhlji pri Ptuju. Tam imajo nasploh najboljše in najcenejše malice. Enkrat sem tam srečal celo Franca Kanglerja, ki je z Dupleka pri MB prišel tja namensko na ...prikaži več vampe. Božanski so bili, s parmezanom pa sploh...

Sorodne novice