Gorenjska
244 ogledov

Začel se je vpis v Glasbeno šolo Kranj

Glasbena šola Kranj
Do sobote poteka zbiranje prijav na sprejemne preizkuse za vpis inštrumentov, petja in baleta v Glasbeno šolo Kranj za šolsko leto 2021/22 ter evidenčni vpisi v programe predšolske glasbene vzgoje ter glasbene in plesne pripravnice.

V kranjsko Glasbeno šolo vpisujejo otroke od 5. leta naprej. Vsi od 7. leta pa bodo imeli sprejemne preizkuse, in sicer od 19. do 22. maja. “Otroci se najraje tradicionalno vpisujejo na učenje klavirja, kitare in flavte. Veseli pa smo, da je vedno več otrok, ki si izbirajo, kot mi rečemo, deficitarne inštrumente, kamor predvsem sodijo trobila, kontrabas, oboa, pa tudi klarinet in saksofon. Za vsakega, ki izkaže vsaj nekaj talenta, se sigurno najde mesto,” je pojasnila ravnateljica Petra Mohorčič, ki ob tem še posebej vabi tudi mladostnike k vpisu učenja petja.

V Glasbeni šoli imajo tudi baletni program. Otroci od 6. leta se vpisujejo v plesne pripravnice, od 9. leta pa na balet. Tudi za to se je potrebno prijaviti na sprejemni preizkus. Ob tem je Mohorčičeva dodala, da njihovi baletniki in balerine v juniju pripravljajo nekaj presenečenj.

 

Tudi na delo Glasbene šole je vplivala epidemija

Pouk v Glasbeni šoli Kranj je v tem šolskem letu zaradi ukrepov velik del potekal na daljavo, učenci pa so se zelo razveselili, ko so se lahko spet vrnili v učilnice. “Individualni pouk že poteka od marca, medtem ko smo s skupinskim poukom začeli šele zdaj maja. Aktivirali smo že orkestersko igro, seveda v manjših, prilagojenih skupinah in večji razdalji kot so sedaj. Po odzivih učencev so tega res veseli,” pravi Mohorčičeva.

Razmišljajo pa že tudi o kakšnih manjših dogodkih v prihodnjih mesecih. Tako bodo učenci, ki zaključujejo šolo, pripravili solistične recitale, ki bodo namenjeni predvsem njihovim najbližjim. V juniju pa bodo njihovi učenci zagotovo pripravili kakšen koncert kar na ulicah in trgih Kranja.

EVROPSKA SREDTSVA Gorenjska Obnova nekdanje gradbene šole za živahnejše mestno jedro
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.