Gorenjska
323 ogledov

Kranjska Gora dobila novo atrakcijo v Kekčevi deželi

Kekčeva dežela v Kranjski Gori Turizem Kranjska Gora
Agencija Julijana je v sodelovanju s podjetjem Enigmarium v okviru Kekčevih dni v Kranjski Gori odprla novo igro pobega Misija Eliksir.

V okviru Kekčevih dni v Kranjski Gori se je odprla nova igra pobega "Misija Eliksir". Igra je plod sodelovanja med Agencijo Julijana in priznanim ljubljanskim podjetjem Enigmarium, ki je že ustvarilo več kot 30 edinstvenih iger pobega. Ta nova igrificirana pustolovščina, postavljena v čudovito Kekčevo deželo, bo udeležencem ponudila nepozabno doživetje v objemu neokrnjene narave.

Kekec je že od leta 1991 pomemben del slovenske kulturne dediščine, ki ga Agencija Julijana oživlja z različnimi dejavnostmi. Zasnovali so tematski park Kekčeva dežela, ki vsako leto privablja številne šolske in vrtčevske skupine. Sedaj pa želijo z novo pustolovščino pritegniti tudi odrasle.

Podjetje Enigmarium, ki sodeluje pri oblikovanju te nove igre, je znano po svoji inovativnosti in sposobnosti združevanja igrivosti z lokalno zgodovino, miti ter legendami. Sodelujejo z muzeji, mesti in drugimi partnerji ter so prejemniki številnih priznanj. Njihove igre pobega so redno uvrščene med najboljše igre pobega na svetu po izboru Terpeca.

Igra pobega "Misija Eliksir" je zasnovana tako, da privablja tako domače kot tuje goste, saj je na voljo v slovenskem in angleškem jeziku. Igra traja približno eno uro, ekipo od dveh do štirih igralcev pa stane 100 evrov. Nezahtevna krožna pot dolga manj kot dva kilometra vodi udeležence skozi planinske travnike in gozdove, kjer se bodo srečevali s presenetljivimi izzivi, planinskimi živalmi, skrivnostnimi tuneli in gorskimi tobogani.

Zgodba igre govori o temačni sili, ki je zajela še zadnji kotiček neokrnjene narave in zastruplja vse na svoji poti. Ljudje postajajo grabežljivi, pohlepni in egoistični. Tudi Bedanc postaja vse bolj zloben in si želi polastiti dragocenega recepta za Eliksir razsvetljenja, ki lahko edini reši deželo. Teta Pehta je poskušala skriti recept pred Bedancem tako, da je za pomoč prosila Kekca. Vendar je Kekec izginil, za sabo pa pustil torbo z zapiski in pripomočki. Udeleženci morajo najti sestavine za eliksir in rešiti deželo.

Nova igra pobega "Misija Eliksir" obljublja izjemno izkušnjo, ki združuje kulturno dediščino in sodobno zabavo. Inovativna zasnova, prepletena z naravnimi lepotami in privlačno zgodbo, bo zagotovo postala nova turistična atrakcija Kranjske Gore. Agencija Julijana in Enigmarium sta s to pustolovščino ustvarila nepozabno doživetje za vse generacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.