Gorenjska
748 ogledov

Z odkupi zemljišč se nadaljuje obnova ceste Breg-Mavčiče

Prvi del rekonstrukcije ceste Breg–Mavčiče se zaključuje, začenja pa se druga faza. V njej bo morala Mestna občina Kranj (MOK) najprej odkupiti potrebna zemljišča.

V teh dneh se zaključuje prva faza  del v okviru rekonstrukcije ceste Breg–Mavčiče. MOK je razširila 570 metrov dolgo cestišče z enostranskim pločnikom in dvostransko kolesarsko stezo med Mavčičami in Prašami. Obnovili so tudi vodovod, meteorno kanalizacijo, javno razsvetljav, vgradili cevi za fekalno kanalizacijo in prestavili kapelico na novo lokacijo. Slednja je bila nujna, ker se je kapelica nahajala na območju širjenja ceste, potekala pa je v dogovoru z lastnikom. Cesta bo dokončno asfaltirana v prihodnjih dneh, zatem pa bodo zarisali še talne označbe in uredili okolico ceste.

Prestavili več kot 60 ton težko kapelico DEDIŠČINA Gorenjska Prestavili več kot 60 ton težko kapelico

Rekonstrukcija ceste Breg–Mavčiče zdaj prehaja v drugo fazo, v kateri je MOK pričela s pridobivanjem zasebnih zemljišč, ki jih potrebuje za obnovo 640-metrskega odseka v Prašah. Obnova ceste, ki bo občanom zagotovila večjo varnost z novim enostranskim pločnikom in obojestransko kolesarsko stezo, ter izgradnja oziroma zamenjava vse komunalne infrastrukture sta odvisni od uspešnosti odkupa zasebnih zemljišč, s katerim se trenutno ukvarja MOK. »Ob tem lastnike naproša za sodelovanje v dobro lokalne skupnosti. Uspešnemu odkupu zasebnih zemljišč bo sledil razpis za izbiro izvajalca rekonstrukcije ceste, ki naj bi se začela predvidoma poleti,« so ob tem sporočili z MOK.

OBNOVA CESTE Gorenjska Na desnem bregu Save bodo končno obnovili cesto
Komentarjev 1
  • stilist 17:09 06.april 2021.

    Kolesarsko bi naredili, ne pa samo črte risali po asfaltu. Pa v Mavčičah tisti pločnik pri cerkvi s ceste umaknili in naredili prehod ob njej zadaj za kapelico. Vse to kar delajo ni normalno!

Sorodne novice