Gorenjska
207 ogledov

Vlomilci na pohodu: Policija opozarja na večjo previdnost

vlomilec, vrt Profimedia
V Kranjski Gori in na Bledu je neznanec vlomil v stanovanjski hiši, v Radovljici pa je skušal vlomiti v avtomobil.

Včeraj so kranjskogorski in blejski policisti prejeli prijavi o vlomih v stanovanjske hiše. Okoli 13. ure so bili kranjskogorski policisti obveščeni o vlomu, pri katerem je storilec pregledal notranjost hiše, vendar ni ničesar ukradel. Blejski policisti so podobno prijavo prejeli okoli 14.30, kjer je storilec nasilno vstopil v hišo skozi vrata, vendar tudi tu ni ničesar odnesel. Oba primera sta v preiskavi, policisti pa bodo o svojih ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Radovljiški policisti pa so bili včeraj okoli 17. ure obveščeni o vlomu v parkiran avtomobil. Storilec je poskušal nasilno odpreti vrata avtomobila, a mu to ni uspelo in je s kraja zbežal. Policisti zbirajo obvestila in bodo o ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Na Policijski upravi (PU) Kranj ob tem svetujejo: "Bodite pozorni na neznane osebe in vozila, ki si ogledajo vašo okolico. Zapomnite si podatke o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe. V primeru zaznave sumljivih aktivnosti pokličite najbližjo policijsko postajo ali številko 113. Poskrbite, da vaš dom ne daje videza, da v njem ni nikogar, tudi če ga zapustite le za kratek čas. Primerno zavarujte nepremičnine z ograjo, senzorskimi lučmi, alarmno napravo in pazite na vrednejše predmete. Redno praznite poštne nabiralnike in prosite sosede za obhode med vašo odsotnostjo. Parkirajte avtomobile na osvetljenih mestih, jih zaklepajte in ne puščajte vrednih predmetov na vidnih mestih. V denarnici ali ob bančnih karticah ne hranite PIN številk."

Policija se odzove na vsak klic in spodbuja prebivalce, da sodelujejo pri preprečevanju kaznivih dejanj z obveščanjem o sumljivih dejavnostih v svoji okolici. "Za dodatne informacije ali prijavo lahko pokličete tudi na anonimni telefon 080 12 00," še dodajajo na PU Kranj.

*Fotografija je simbolična.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 12:58 04.junij 2024.

    To so vedno eni te isti, ki kolobarijo in spreminjajo lokacije..Vse dokler imajo smolo in jih ujamejo..Ljudje pa imajo iz previdnosti vedno več varnostnih kamer.