Gorenjska
2179 ogledov

V nedeljo akcija v jami na planini Krstenica

Jama Ukna, planina Krstenica, Bohinj
1/3
Aja Zamolo Jama Ukna je zasuta s starejšimi odpadki.
V nedeljo, 18. septembra, bo čistilna akcija jame Ukna oziroma brezna na planini Krstenica nad Bohinjem, so danes potrdili iz Društva za raziskovanje jam Ljubljana.

Člani Društva za raziskovanje jam Ljubljana so jamo Ukna raziskali šele nedavno, ob spustu vanjo pa so opazili, da je zasuta z različnimi odpadki. "Gre za starejše odpadke, ki jih bomo s skupnimi močmi odstranili in prepeljali v dolino," so odločeni jamarji, ki čistilno akcijo načrtujejo v sodelovanju z Javnim zavodom Triglavski narodni park.

 

Jama Ukna, planina Krstenica, Bohinj | Avtor: Aja Zamolo Vhod v jamo Ukna na planini Krstenica. Aja Zamolo

Ekipa se bo na parkirišču na planini Blato zbrala v nedeljo ob 9. uri. Hoje do planine Krstenica je za približno uro in pol. Predvidoma bodo jamo to nedeljo čistili do 15. ure.

Jamarji vabijo, da se jim pridružite bodisi že ob odhodu na planino bodisi med samo akcijo. Zaradi lažje organizacije pa vse prostovoljce prosijo, da svojo udeležbo napovedo na elektronski naslov ester.premate@gmail.com.

Komentarjev 2
  • Megan_Conner 12:22 17.september 2022.

    Amazon je za vsak teden spletnega dela od doma plačal od 6000 do 10.000 evrov. Za prvi mesec sem od Amazona prejel 27.416 € plače. V prostem času delam 3 ure na dan. ček za več podrobnosti...........>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑶𝒓𝒅𝑪𝒂𝒔𝒉.𝐶𝐨𝐦

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 20:46 16.september 2022.

    Pa naj še kdo reče, da Bohinjci niso prasci!