Gorenjska
2398 ogledov

Trije poškodovani pod Soriško planino

Prometna nesreča na območju Zgornje Sorice
1/2
PGD Škofja Loka Voznik je bil po podatkih policije vinjen.
Nocoj, malo po 19. uri, se je na območju Zgornje Sorice na cesti pod Soriško planino v občini Železniki zgodila prometna nesreča, v kateri so se poškodovali trije ljudje. Voznik je bil, kot je sporočila policija, vinjen.

Na spletni strani Uprave RS za zaščito in varovanje so navedli, da je osebno vozilo zapeljalo s ceste in trčilo v drevo. Trije ljudje so se poškodovali, eden huje.

S Policijske uprave Kranj pa so v pregledu dogodkov zapisali, da je voznik trčil v skalo in drevo ob cesti. Preizkus alkoholiziranosti pri vozniku je bil pozitiven (0,57 mg/l).

Huje poškodovanega je posadka s helikopterjem Slovenske vojske z dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči na krovu prepeljala v UKC Ljubljana, še dva poškodovana pa so oskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči Škofja Loka.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Škofja Loka so pomagali pri oskrbi poškodovanih, na avtu so odklopili akumulator, avto pa nato izvlekli nazaj na cesto, očistili cestišče in zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.