Gorenjska
1551 ogledov

Topli kraji so od danes bližje

Peter Šalamon
Slovenija je od danes povezana tudi neposredno z arabskim polotokom. Na ljubljanskem letališču je namreč pristalo prvo letalo družbe flydubai iz Dubaja.

Nizkocenovni letalski prevoznik flydubai iz Združenih arabskih emiratov je danes vzpostavil neposredno povezavo s slovensko prestolnico in Dubajem. Z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana bo v Dubaj možno poleteti trikrat tedensko, in sicer ob sredah, petkih in nedeljah ob 15:15.

»Zgodovina naših pogajanj segajo v leto 2012, da bi čim prej vzpostavili povezavo. V letih 2016, 2017 in 2018 se je naredil pomemben pogoj, saj je vlada pripravila številne sporazume, ki so omogočili, da smo danes prišli do te povezave. Prihod flydubai na naše letališče je pomemben dogodek za povezljivost Slovenije. Potniki bodo sedaj lahko direktno potovali v Dubaj, preko tamkajšnjega letališča pa s partnersko letalsko družbo Emirates tudi na številne druge zanimive destinacije. Prihod flydubai pomeni, da bodo Slovenci, ki so sedaj odhajali na druga letališča, po novem leteli z domačega letališča. Poleg tega pa verjamem, da bodo lete koristili tudi prebivalci drugih, okoliških držav. Verjamem, da bo povezava upravičila vsa naša pričakovanja in napovedi ter ne bo obstala le v času Expa, ampak tudi naprej. Prepričan sem, da bo takrat možno tudi povečati število letov,« je povedal poslovodni direktor Fraporta Slovenija Zmago Skobir.

Za odlično sodelovanje se je zahvalil tudi glavni izvršni direktor družbe flydubai Ghaith Al Ghaith. »To destinacijo vidimo kot odlično priložnost za našo družbo. Sedaj je pravi čas za naš prihod, saj izhajamo iz pandemije in se število potnikov povečuje. Veseli smo tudi odličnega sodelovanja s slovensko vlado, ki je veliko storila za to, da smo lahko prišli v Slovenijo. Še naprej bomo tesno sodelovali s Slovensko turistično organizacijo in vlado, saj verjamemo, da je Slovenija tudi zelo zanimiva in privlačna turistična destinacija za naše prebivalce.« Ob tem je še dodal, da so razmere glede koronavirusa v Združenih arabskih emiratih zelo dobre. Velika večina tamkajšnjih prebivalcev je cepljenih, prav tako pa izvedejo veliko PCR testov. Se pa razmere dnevno spreminjajo, zato je pozval potnike, da se o pogojih in zahtevanih potrdilih seznanijo na njihovi spletni strani.

 | Avtor: Peter Šalamon Peter Šalamon

Skobir se poslavlja

Sicer pa se ob izteku mandata s koncem septembra z vrha Fraporta Slovenija poslavlja glavni poslovodni direktor družbe Zmago Skobir. Skobir je ljubljansko letališče vodil dobrih 14 let. Bo pa do konca prihodnjega leta v podjetju ostal kot prokurist in svetovalec upravi ostal do konca prihodnjega leta.

Cilj vodenja podjetja v prihodnje bo po njegovih besedah predvsem vrnitev prometa in odgovarjanje na nove trende v letalstvu. Pri okrevanju prometa po pandemiji covida-19 bo imel pomembno vlogo tudi nov potniški terminal, ki so ga odprli v začetku julija.

Fraport Slovenija bo po odhodu Skobirja od oktobra vodila Babett Stapel.

Komentarjev 6
  • malarin 04:29 25.september 2021.

    Jst sm pa mislu, da gre za DOBOJ ! ! !

  • malarin 04:26 25.september 2021.

    Jst sm pa mislu, da gre za DOBOJ ! ! !

  • popokatopetl 15:25 24.september 2021.

    Kak pa je z rednimi linijami na Kajmanske otoke, na Ciper in v Banjaluko?