Gorenjska
29 ogledov

Skupaj za zeleno Škofjo Loko: Velika spomladanska čistilna akcija!

Škofja Loka Arhiv občine Škofja Loka/ Sašo Kočevar
Tudi v Škofji Loki pripravljajo spomladansko čistilno akcijo.

V soboto, 6. aprila 2024, bo občina Škofja Loka ponovno zaživela v duhu skupnostnega duha in ekološke zavesti. Med 9. in 13. uro se bodo prebivalci in prebivalke vseh generacij združili v veliki spomladanski čistilni akciji, ki ne le da obljublja krepitev lokalne skupnosti, ampak tudi pomemben korak k ohranjanju čistega in zdravega okolja. "Vsako leto se znova dokazuje, da lahko z majhnimi dejanji naredimo velike spremembe. Ta dan ni le o čiščenju, temveč o tem, da se zavedamo vrednosti in pomembnosti našega okolja," poudarja Mateja Rejc, koordinatorica akcije.

Akcija, ki je namenjena ločenemu zbiranju odpadkov v različnih delih občine, bo imela več zbirnih mest na strateško izbranih lokacijah, vključno s šolami, avtobusnimi postajami in drugimi javnimi prostori. Ti so objavljeni na spletni strani škofjeloške občine. Medobčinski inšpektorat in redarstvo bosta skrbela za nadzor in podporo pravilnemu ravnanju z odpadki, pri čemer organizatorji poudarjajo, da akcija ni namenjena odvozu kosovnih odpadkov ali zelenega obreza.

Pobuda je odprta za vse, ki želijo prispevati k bolj čisti in urejeni občini, s posebnim vabilom naslovljenim na aktivne posameznike in skupine v skupnosti. "Pridružite se nam in bodimo skupaj še boljši kot lani!" je sporočilo, ki ga nosi ta akcija, in hkrati vabilo vsem, ki verjamejo v moč skupnosti in pomembnost skrbi za naše skupno okolje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.