Gorenjska
2437 ogledov

Razočaranje v Škofji Loki, skoraj 400 naročenih pogrešali v Kranju

Cepljenje proti covidu-19, Gorenja vas PR ZD Škofja Loka Cepljenje nenaročenih 1. septembra 2021 v Sokolskem domu v Gorenji vasi.
Danes dopoldne, od 8. do 12. ure, se je na odprtem cepljenju v TIC-u na Kidričevi v Škofji Loki cepilo le 71 ljudi. To je najmanj doslej, so navedli iz Zdravstvenega doma Škofja Loka. V kranjski vojašnici pa so danes cepili samo naročene: od 1128 vabljenih oziroma naročenih se jih je cepljenja udeležilo 741, kar 387 pa se jih ni odzvalo.

Po drugi strani pa so imeli včeraj, 22. septembra, v Sokolskem domu v Gorenji vasi v občini Gorenja vas - Poljane, kot so navedli iz službe za stike z javnostjo, ki skrbi za obveščenost v zdravstvenih domovih Škofja Loka, Kranj in Tržič, odličen obisk. Osebje ZD Škofja Loka je zgolj v dveh urah cepilo 347 ljudi, od teh jih je prvi odmerek prejelo 177.

Čemu taka razlika, ni jasno, saj je imelo zdravstveno osebje na Škofjeloškem na voljo samo cepivo Pfizer ... Kakorkoli, naslednje odprto cepljenje oziroma cepljenje brez naročanja bo v TIC-v Škofji Loki vnovič v torek, 28. septembra, od 8. do 12. ure. In takrat bo, kot napovedujejo, na voljo tudi cepivo Janssen.

Poročali smo že, da so imeli preteklo soboto in nedeljo, 18. in 19. septembra, v Škofji Loki veliko cepilno akcijo, v kateri so cepili skupaj proti covidu 533 ljudi. Ker je že v soboto pošlo skoraj vse cepivo Janssen (ostalo je le 10 odmerkov), je bila zato tudi udeležba nekoliko nižja od pričakovane.  

Glede na podatke Sledilnika covid-19 so imeli včeraj, 22. septembra, v občini Gorenja vas - Poljane kar 62-odstotni tedenski prirast okužb: včeraj so s PCR testi potrdili 13 novih primerov okužb s covidom, skupaj pa je v tej občini 84 aktivno okuženih z omenjenim virusom.

V občini Škofja Loka je bilo včeraj po podatkih Sledilnika covid-19 odkritih devet novih primerov okužb, skupaj pa je aktivno okuženih 196 Škofjeločanov.

Jutri cepljenje nenaročenih v kranjski vojašnici

Danes, 23. septembra, je cepljenje naročenih v Vojašnici Petra Petriča Kranj potekalo od 7. do 14.30, znotraj tega termina pa eno uro in pol tudi cepljenje naročenih in nenaročenih otrok. Iz ZD Kranj so po končanem cepljenju sporočili, da so cepili 741 naročenih: od teh jih je tretji odmerek cepiva prejelo 189. Ker so včeraj v Kranj dobili novo zalogo cepiva Janssen, so že danes lahko v največjem gorenjskem cepilnem centru cepili tudi s to vrsto cepiva, in sicer jih je to cepivo prejelo 87.

Jutri, v petek, 24. septembra, si prav zaradi novih zalog Janssna v Kranju obetajo veliko boljši obisk: odprto cepljenje oziroma cepljenje brez naročanja bo v Vojašnici Petra Petriča potekalo med 7. in 13.30.

Po podatkih Sledilnika covid-19 so sicer včeraj potrdili 21 novih primerov okužb v Mestni občini Kranj, skupaj je aktivno okuženih 413 Kranjčanov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.