Gorenjska
609 ogledov

Pripor zaradi napada na policiste

Policija Saša Despot Fotografija je simbolična
Gorenjski kriminalisti so s kazensko ovadbo na pristojno okrožno sodišče včeraj privedli moškega iz Škofje Loke, ki je utemeljeno osumljen napada na policiste, ko so ti opravljali naloge policije. Zanj je bil odrejen pripor.

Iz Policijske uprave Kranj so sporočili, da so se v ponedeljek popoldne škofjeloški policisti odzvali na prijavo kršitve javnega reda in miru s povzročanjem hrupa, škode in nasiljem v stanovanjskem objektu.
Moški je javni red kršil še z nedostojnim vedenjem, policistom pa je tudi grozil. Ker se je v intervenciji naposled umiril, so policisti postopek na kraju zaključili. Po krajšem času pa so se morali policisti vrniti na kraj zaradi njegovega vnovičnega nasilnega in drznega vedenja. Tudi v drugi intervenciji je policistom grozil s smrtjo in nasilno vedenje še stopnjeval, policiste pa je tudi napadel.
Zaradi sumov uradno pregonljivih kaznivih dejanj so ga policisti zato pridržali, kriminalisti pa so o dejanjih osumljenca v skladu s predpisi o kazenskem postopku zbrali obvestila in ga s kazensko ovadbo privedli na pristojno sodišče, kjer je bil zanj odrejen pripor.

Grozi mu najmanj pol leta zapora

Kdor napade ali resno zagrozi, da bo napadel uradno osebo ali drugo osebo, za katero ve, da pomaga uradni osebi, ko ta opravlja naloge policije ali državne varnosti ali varuje javni red, ali osebo, ki opravlja naloge v zvezi z izvrševanjem kazenskih sankcij, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do treh let. Z zaporom od šestih mesecev do petih let se kaznuje, kdor stori dejanje iz prvega odstavka tega člena proti dvema ali več osebam.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 10:38 03.december 2020.

    Nikoli ne verjeti vsemu,kar je zapisano v poročilu . Policija ima vedno svoja videnja dogodkov ! Zadnji dogodek iz LJ medicinske sestre pove marsikaj o policijskem nasilju četudi gre za verbalno nasilje ali izživljanje nad državljani . https://www.slovenskenovice.si/bralci/medicinska-sestra-sredi-ljubljane-dozivela-sok-placati-bo-morala-kazen-376522