Gorenjska
2476 ogledov

"Podgana" pred hišo Karla Erjavca

DeSUS, Karl Erjavec Anže Petkovšek 11. kongres stranke DeSUS, hotel Four Points
V noči s torka na sredo so neznanci z rdečim pršilom napisali "podgana" na dvoriščno ograjo pred hišo predsednika stranke Desus Karla Erjavca.

Karl Erjavec je zaradi grafita proti neznanemu storilcu podal prijavo policiji, po dosegljivih podatkih pa so na terenu pred njegovo hišo v Naklem že bili kriminalisti.

S Policijske uprave Kranj so nam v zvezi z grafitom pravkar kratko pojasnili, da zaradi varstva osebnih podatkov na vprašanja o konkretnih fizičnih osebah ne morejo odgovoriti. "Lahko pa pojasnimo, da kranjski policisti v enem primeru obravnavajo prijavo grafita na ograji posameznika in da postopek še poteka," je sporočil mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na PU Kranj.

To sicer ni prvi zapis pred Erjavčevo hišo, pred časom se je na pločniku pred njo pojavil tudi napis Lucifer.

Vse več žaljivih zapisov in groženj

Zapisi, grafiti in plakati z žaljivimi zapisi, pa tudi grožnjami, sicer postajajo vse pogostejši, še posebej ob razgreti politični situaciji. Erjavec je namreč kandidat za novega predsednika vlade v okviru konstruktivne nezaupnice, s katero želi KUL zamenjati obstoječo vlado Janeza Janše. Soglasje h kandidaturi je Erjavec sicer v torek umaknil, ker na tajnem glasovanju zaradi okužb z novim koronavirusom ne bi mogli sodelovati vsi poslanci. A načrt KUL ostaja, napovedujejo, da bodo šli s predlogom naprej, ko bodo pogoji izpolnjeni.

Z dogajanjem oziroma dejstvom, da poslanec DeSUS Branko Simonovič ne bo podprl nezaupnice, so povezane tudi objave na njegov račun. Skupina Anonymous Slovenia mu je denimo očitala, da je izdal svoj narod in zapisala, da se bo cvrl v peklu.

Poleg tega so se na Obali pojavili plakati, na katerih so bile poleg njegove tudi fotografije poslancev SMC, ob njih pa izpostavljena izbira: Svoboda oziroma poslanski glas za konstruktivno nezaupnico na eni ter strah ali kljukasti križ na drugi strani.

Janša dejal, da dnevno prejme po 100 groženj s smrtjo

Razni grafiti in plakati z izpostavljenimi konkretnimi poslanci so se pojavljali tudi že lani. Predsednik vlade Janez Janša pa je v nedeljskem pogovoru za Nova24TV med drugim dejal, da dnevno, predvsem prek družbenih omrežij, prejme po 100 groženj s smrtjo.

Na policiji so sicer od marca pa do konca lanskega leta zabeležili 18 primerov groženj predstavnikom vlade ter osebam, ki so na kakršen koli način povezane z njenim delom. Policija je uspešno odkrila storilce v desetih primerih, nekaj primerov pa še vedno intenzivno preiskujejo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Ender3 16:55 20.januar 2021.

    100 groženj na dan ima vladnik, nimamo pa doslej informacije, da bi se javno pisalo po fasadi njegovega domovanja. Edino, kar je znano je, da ima majhen nabiralnik za pošto, očitno zato, da ne bi imel še več groženj. In ...prikaži več kdo širi nestrpnost, če ne on in njegovi patrioti ..😎

  • tadejca1 13:31 20.januar 2021.

    Nisem oboževalec politikov, ampak žaljivk in zbadanja ne bi privoščila nobenemu. Ne vem zakaj se morajo med sabo tako kregati. Nesmisel.

  • mirror 13:08 20.januar 2021.

    Kar seješ, to žanješ....