Gorenjska
269 ogledov

V štirih dneh že desetič ...

Reševanje v ferati Kamin - Široka polica arhiv PU Kranj
Dežurna ekipa Gorske reševalne službe za helikoptersko reševanje v gorah je s policijskim helikopterjem včeraj spet morala reševala v gorah.

Tokrat se je nesreča zgodila v ferati Kamin - Široka polica na območju Rudnice v Bohinju. Tujec je v bližini vstopa v ferato začel s plezanjem, pri tem pa zdrsnil iz stene ter padel. Nekaj časa se je prevračal po skalnatem melišču, kjer se je ustavil, pri tem pa utrpel hude telesne poškodbe. Na kraju so mu pomoč nudili tudi bohinjski gorski reševalci. Poškodovan tujec je bil z jeklenico in v helikopterski vreči dvignjen v policijski helikopter ter odpeljan v zdravstveno ustanovo. Bil pa je sicer ustrezno opremljen.

V zadnjih štirih dneh je bilo tako to že deseto helikoptersko reševanje v gorah. "V prihodnjih dneh nas predvidoma čaka pestro vremensko dogajanje. Zato ponovno pozivamo k veliki previdnosti in odgovornosti pri obisku gora," so ob tem zapisali na Policijski upravi Kranj.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.