Gorenjska
109 ogledov

Ni bil iz telekomunikacijskega podjetja

starejša ženska Profimedia Fotografija je simbolična.
Jeseniški policisti so včeraj z Brega pri Žirovnici dobili prijavo o drzni tatvini denarja iz stanovanjske hiše.

Okoli 10. ure sta se pri oškodovanki v vasi Breg oglasila dva neznana moška. Eden od njiju se je predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja in jo zvabil iz hiše, drugi pa je medtem pregledal notranjost hiše ter vzel denar. Storilca sta domnevno uporabljala modro vozilo.

Prej preverite, preden kaj razkazujete

Policisti ob tem dogodku opozarjajo, da so žrtve najpogosteje starejši občani. Vsem pa svetujejo, naj ne zapuščamo hiše oziroma stanovanja, če se pojavijo neznanci. Prav tako neznancev ne smemo spuščati v stanovanje ali hišo.

"Če se pri vas pojavi kdo, ki vam nekaj ponuja in vi določene storitve ali izdelka niste naročili, ga lahko odslovite. Bodite pozorni zlasti na izgovore o telekomunikacijah. Ponudnik naj vam pusti kontaktne podatke, vi pa si vzemite čas in jih preverite, preden z njim kam odhajate ali mu kaj razkazujete. Pri drznih tatvinah storilci odvračajo pozornost tudi ob prodajah prtov, nogavic, medicinskih pripomočkov ali pa z iskanjem informacij o poti, prošnjah za kozarec vode in podobno," so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.