Gorenjska
257 ogledov

Evakuirati so morali tudi zaposlene

požar stavba ogenj Profimedia
Sinoči okoli 19.30 je zagorel stroj v industrijskem kompleksu Iskra na Savski Loki 4 v Kranju. S gašenjem so pričeli že zaposleni, dokončno pa so ga pogasili poklicni in prostovoljni gasilci.

Požar se je po odsesovalnem sistemu za oljno emulzijo pričel širiti proti zbirni komori, nameščeni pod stropom hale. Z gašenjem so pričeli že zaposleni.

Poveljnik Gasilsko reševalne službe Kranj Andraž Šifrer je pojasnil, da je na kraj požara poleg njihovih 19 poklicnih gasilcev prispelo še 19 prostovoljnih gasilcev iz društev PGD Bitnje in Stražišče. Gorel je del stroja, okolica stroja in del prezračevalnega sistema.

Požar so pogasili, prezračili celotno halo, opravili meritve prisotnosti nevarnih plinov in prostore pregledali s termovizijsko kamero. Evakuirati so morali tudi več zaposlenih. Enega od zaposlenih, ki se je nadihal dima, pa so tudi oskrbeli s kisikom in predali reševalcem Nujne medicinske pomoči Kranj, poročajo na strani SPIN 112.

Omenjeni požar na Savski cesti so sinoči obravnavali tudi kriminalisti, so danes navedli iz Policijske uprave Kranj. Tuja krivda je glede na zbrana obvestila izključena. Nastala je večja materialna škoda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.