Slovenija
0 ogledov

Janković s Pahorjem o milijonih

Zoran Janković bo na srečanju s Pahorjem skušal dobiti nazaj 60 milijonov evrov Žurnal24 main
Premier Borut Pahor se bo srečal z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem. Poleg razvojne točke je za župana ključna točka pogovora denar, ki ga je Ljubljani vzela prejšnja vlada.

Po županovih besedah so prosili, da na delovnem pogovoru sodelujejo vsi ministri, ki so ključni za razvoj Ljubljane. Najverjetneje se bodo poleg premierja pogovora v Mestni hiši udeležili trije ali štirje ministri, zagotovo pa ministri za finance, javno upravo in lokalno samoupravo, je pojasnil Janković.

Vsebino pogovora so dodelali in tudi predsednik vlade je seznanjen z dvema ključnima točkama. Prva je razvojna točka, v kateri po županovih besedah povzemajo 83 točk, o katerih so se uskladili že s prejšnjo vlado, in dodatne sklepe s pogovorov z devetimi ministri Pahorjeve vlade. Kot glavno točko pogovora s premierjem, pa je Janković navedel denar, ki je bil Ljubljani odvzet oziroma "ukraden" v prejšnjem mandatu.

Kot piše v zakonu o glavnem mestu RS, sprejetem v začetku leta 2004, predsednik vlade in župan podpišeta dogovor, ki ima pravno naravo pisma o nameri, s katerim se opredelijo naloge mestne občine in državnih organov pri izvajanju programov in nalog po tem zakonu v prihodnjih letih, ocenijo finančne posledice, določi terminski plan izvedbe nalog, določijo udeleženi državni organi ter organi mestne občine ter uredijo premoženjske in druge medsebojne pravice in obveznosti. Dogovor morata vlada in župan upoštevati pri pripravi predloga državnega in občinskega proračuna.

Zakon o glavnem mestu je državni zbor sprejel 26. februarja 2004, ko ga je vodil prav Borut Pahor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.