Slovenija
9447 ogledov

Tako hitro lahko spet pričakujemo plohe, v igri tudi sneg

kolo kolesar dežnik
Po deževnem ponedeljku nas čakata dva bolj suha dneva, preden nas bodo spet zajele obilne padavine. Meja sneženja se bo spustila.

Danes lahko pričakujemo dokaj sončno vreme, pri čemer bo večj jasnine na Primorskem. Popoldne se lahko v notranjosti pojavi nekaj povečane kopaste oblačnosti. Nastala bo tudi še kakšna kratkotrajna ploha. Današnje najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 20 do 24 °C, na Primorskem do 27 °C.

Že ponoči se bo od zahoda začelo oblačiti. Nastale bodo posamezne plohe. Na vzhodu, kjer bo še nekaj jasnine, bo po nekaterih nižinah jutro megleno. Najnižje jutranje temperature se bodo gibale od 9 do 13 °C, na Primorskem okoli 16 °C. Čez dan bo jasno s spremenljivo oblačnostjo. Proti večeru bodo nastale plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Več jasnine bo na vzhodu. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, ob morju okoli 26 °C.

V četrtek se bo vreme poslabšalo. Pričakujemo lahko plohe in nevihte, ponekod tudi močnejše nalive. "Popoldne bo zapihal zmeren veter severnih smeri, na Primorskem burja. Občutno se bo ohladilo. Meja sneženja se bo v noči na petek ponekod na severu države spustila do nadmorske višine okoli 1500 m," pravijo na agenciji za okolje. 

Meja sneženja se bo spustila

V petek bo sprva oblačno in deževno. Padavine bodo čez dan slabele in proti večeru povečini ponehale. Hladno bo. "Meja sneženja se lahko v petek zjutraj predvsem na severozahodu spusti pod nadmorsko višino 1500 m. V nadaljevanju se bo verjetnost za padavine zmanjšala, več sončnega vremena bo verjetno v zahodni Sloveniji. Nekoliko topleje bo. V petek bodo jutranje temperature od 5 do 10, dnevne od 10 do 15. Od sobote naprej bodo jutranje temperature okoli 10, najvišje dnevne pa okoli 20 °C," dodajajo na agenciji za okolje.

"Skupna višina padavin je trenutno še neznanka, bodo pa za razliko od trenutne ohladitve le te bolj razpršene po celotni državi," pravijo pri Neurje. si. "Ničta izoterma bo krepko nižje, kot jo beležimo sedaj. Sneg bo pobelil visokogorje - pade lahko do meter snega. Meja sneženja bo okolo 1.500 metrov nadmorske višine, v nekaterih alpskih dolinah se lahko spusti tudi nižje.

"Ciklon bo nad našimi kraji vztrajal kar nekaj časa, zato lahko pričakujemo obilne padavine. V roku enega dne lahko ob dolgotrajnemu obnavljanju neviht v pasovih pade med 100 in 150 litrov dežja. Zaenkrat se nakazuje, da bi največ padavin lahko beležili nad Posočjem oz. deli zahodne Slovenije, kjer se lahko vrednosti približajo tudi do 200 mm. Nestabilno vreme se bo nadaljevalo vse do konca tedna. Najvišje dnevne temperature bodo za 10 °C nižje, kot recimo v torek in sredo, oz. če primerjamo dolgoletno povprečje. Ohladitev bo trajala le nekaj dni, nato pa se bodo temperature znova dvignile nad 20 °C, prav tako pa bomo imeli več sonca," dogajanje prihodnje dni napovedujejo pri Neurje.si

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • bernadette 10:10 10.september 2024.

    Pozdravljeni dragi vsi Vam primanjkuje denarja in potrebujete financiranje za začetek, brez skrbi, tu smo, da vam pomagamo Za več informacij e-pošta soutienfinanciersa@gmail.com soutienfinanciersa@gmail.com