Slovenija
5071 ogledov

Poslanci zdaj potrebujejo absolutno večino

državni zbor poslanci Državni zbor/Sušnik Matija
Državni zbor bo na izredni seji, ki so jo zahtevali poslanci koalicije, obravnaval predlog novele zakona o obnovi in novelo zakona o parlamentarni preiskavi.

Vladni predlog novele zakona o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev med drugim podaljšuje veljavnost poroštvene sheme za kredite, najete za obnovo doma in za nadomestitev doma, do vključno 31. decembra 2026. Obenem podaljšuje ročnost kreditov na največ 25 let, s čimer se bo zmanjšala letna kreditna obveznost kreditojemalcev, zgornjo mejo glavnice kredita pa zvišuje na 200.000 evrov.

Predlagano novelo so na petkovi seji podprli tako koalicijski kot opozicijski poslanci.

Po vetu zdaj spet na potezi poslanci

Na dnevnem redu je tudi vnovično potrjevanje novele zakona o parlamentarni preiskavi, potem ko je državni svet nanjo izglasoval veto. Za ponovni sprejem je zdaj potrebna absolutna večina.

Poslanci bodo po skrajšanem postopku obravnavali še predlog zakona o spremembi zakona o praznikih in dela prostih dnevih, ki ga je vložila skupina koalicijskih poslancev, in predlog vladne novele zakona o rudarstvu. Opravili bodo še drugo obravnavo predloga novele zakona o dohodnini, ki ga je vložilo 5000 volivcev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • bernadette 10:01 10.september 2024.

    Obvestilo o ponudbi posojil in financiranja z nizkimi obrestmi. Tu smo, da podpiramo najranljivejše in v boju proti revščini, zato nudimo kratkoročna, srednjeročna in dolgoročna posojila. Imate finančne težave, imate bančno prepoved, če ste v policijskem pridržanju ali potrebujete finančna ...prikaži več sredstva za začetek svojih projektov ali posojilo za nepremičnino. Ponujamo posojila posameznikom in podjetjem po 3% letni obrestni meri z največjo hitrostjo in zanesljivostjo. soutienfinanciersa@gmail.com

  • Ender3 09:27 10.september 2024.

    Absolutno ne bo večine..Ker je nekaterim po defoltu zaukazano, da vsemu, kar se smatra za dobro, nasprotujejo..

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:53 10.september 2024.

    Kar naj jo imajo,samo brez nas