Slovenija
13075 ogledov

Ko domače goste v prestolnici postrežejo tujci

Komentarjev 52
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
    NickMason 07:08 31.oktober 2024.

Raje ne grem tja,oz. bi odšel,če se ne bi pogovarjali z mano v slovenščini,pri nas pa res nam ni tega treba,še en rezultat hlapčovskega parlamenta je to.

• manja53 08:01 31.oktober 2024.

Točno tako.

• Holobjezakon 09:20 31.oktober 2024.

Zadnic mi pride en ukrajinc ce imam kej dru. Sem mu jih dal itak so lezale tam potleh. Pol pa vidim ko mam dopust auto cel dan doma sam ob 4gre po tiste crnobilske otroke v vrtec. Pfuuj

• www 20:46 31.oktober 2024.

Kaj ma parlament s tem? Kvazi kapitaliatki si jih vlacijo sem.

Mehičanka76 00:41 01.november 2024.

NickMason in tvoj predlog je? Bi bilo bolje, da bi bili lokali zaprti, ker ni domače delovne sile? Da ne bi imeli smetarjev, bolničarjev,..., no zdaj kadra primanjkuje itak že na vseh področjih.

NickMason 08:08 01.november 2024.

Moj predlog,obvezno govorjenje slovenščine in vsi tujci kot v Nemčiji mora biti pogoj znanje slovenskega jezika,tu je Slovenija in se govori slovensko.

• Majazmaja 10:11 31.oktober 2024.

Pogoj, da se lahko zaposli, bi moralo biti znanje slovenskega jezika vsaj na nivoju A2, za kar bi morale poskrbeti te "agencije".

• 4krogci 08:51 31.oktober 2024.

Gres na lep jesenski dan kolesarit na Lokve (nad Novo Gorico), gor si zaželiš kave in se vsedeš na teraso gostišča...in te pride natakarca postrežt...SLO nezna, pač Ukrajinka je....ji rečeš da boš cappuccino in ona lagano odgovori da tega nimajo ...prikaži več da imajo samo črno kavo ali pa kavo z mlekom...ok dej kavo z mlekom....in potem ti na mizo prinese cappuccino...ah ja.

Enzgg4 13:03 31.oktober 2024.

Ko sem jaz pred leti naročil v bifeju pravi čaj (je treba poudarit "pravi", ker večina folka v SLO si pod "čaj" itak predstavlja kamilice), pa je rekla ena frklja, da imajo samo indijanskega. Sem rekel "ok, daj indijanskega pa mleko posebej."

• www 20:49 31.oktober 2024.

Enzgg, svetovno, hvala za popestritev vecera 😉😁🤣

• FejstDogaja 08:09 31.oktober 2024.

Lastnica agencija trobi v svoj rog. Kakšno presenečenje.

• jakec1575 14:38 31.oktober 2024.

v sloveniji je prevec lokalov. b1 ali a2 bi moral bit pogoj. zadnjic sem bil na odprti kuhinji in 2 africanki prav lepo govorita slovensko. hkrati pa znata tudi anglesko za turiste

• bandit 16:41 31.oktober 2024.

Pošteno plačajte mlade pa ne boste potrebovali Nepalcev, Indijcev, Pakistancev, Filipincev....

• www 17:14 31.oktober 2024.

Pol pa ne morjo na leto kupit 3 mercedese. To ja ne gre.

• Vesolje24 16:50 31.oktober 2024.

SLovenci ne bodo delali za 700 ali 800, Delodajalci bodo morali malo se malo zamisliti in dobro plačati delavce. Samske osebe iz tujine vzsmejo službo za 800e. ali manj,saj najamejo stanovanja v skupinah in si delijo stroške. Pošteno naj plačajo ...prikaži večo in nagradijo delavca pa jih bodo dobili, ampak je pogoltnost delodajalcev žal prevelika.

• SlavkoKrizman 17:51 31.oktober 2024.

leta 2020...ponudba 1500 eur za picopeka...na koncu je moral zaposliti indijca, ker slovenca ni bilo na spregled...

Mehičanka76 00:54 01.november 2024.

SlavkoKrizman bi ponudil več ali pa kakšne dodatke in ugodnosti, pa bi mogoče imel lahko Slovenca ali pa vsaj kakšnega aklimatiziranega jugoviča.

• SlavkoKrizman 04:36 01.november 2024.

Mehičanka76 V letu 2020 je bila povprečna BRUTO plača 1.942 EUR. Torej je 1500 NETO čisto ok ponudba za tisto leto...se ti ne zdi?

mahatma2 16:36 31.oktober 2024.

Ekstremizem pobrčkan z lokal patriotizmom na višku sodeč po komentarjih. Me ne moti ta natakarica, če ne zna Slovensko . Slej ko prej se bo naučila. Bolj me motijo naši južni bratje, ki so že 20 let v Sloveniji pa ...prikaži veča še vedno ne govorijo po Slovensko, ne vsi , veliko pa je takih . V firmi je dobil delo nek mlad Kubanec in v pol leta je naredil izpit iz Slovenščine. zraven je pa delal nek Bosanec že 10 let pa se ni drugače pogovarjal kot po srbsko, pa je razumel slovenščino, samo govoriti pa hotel.

• www 17:12 31.oktober 2024.

Mene motijo delodajalci, ki hocejo odpustit deavca takoj, ko je manj prometa. In pricakujejo da jih bo cakal 3 mesece brez place, da ga vzamejo nazaj. Ker Slovenci tega nocejo, si uvazajo jugovino. S tem pohlepom bodo unicili narod. Ker ...prikaži več bo toliko tujcev, se bi vsak se bolj brigal samo zase. Razpad zaradi pohlepnih kapitalistkov ku hocejo svoje mercedese.

• bi_ba 17:17 31.oktober 2024.

Bosanec, ki se pogovarja po srbsko?? To je pa nekaj!

Uršula_aLiar 07:28 31.oktober 2024.

Čez 10-15 let bo v teli državi uradni jezik angleščina!!

• francek 08:01 31.oktober 2024.

Čez 15-18 pa albanščina.

• FejstDogaja 08:11 31.oktober 2024.

Nihče vam ne brani, da imate 10 otrok, da bo en za delo na EU, en v bolnišnici, en v domu za upokojence, en bo kelnar, en snažilka ... Jokate nad tujci, obenem pa Slovenci nimajo več otrok. Vaš predlog? ...prikaži več Če ne bi bilo tujcev, se zapre pol države.

• munja 09:17 31.oktober 2024.

fejst dogaja in kdo je za tako stanje kriv?? Po moje vsakokratna oblast, ki ima raje tujce, kot pa da bi svojim ljudem omogočila boljše pogoje za življenje.

• FejstDogaja 10:25 31.oktober 2024.

Munja, kaj pa tebi dogaja? Največ otrok je, ko je največja revščina. Večja blaginja pomeni vedno manj otrok. Ker mladi želijo od življenja vse kaj drugega kot menjanje plenic. Naša težava je torej predobro življenje.

• Naklonsky 10:29 31.oktober 2024.

Tudi previsoka sociala. Zakaj bi delal, če za delo v službi dobiš skoraj enako?

• FejstDogaja 11:58 31.oktober 2024.

Želi si sociale. Tudi socialci imajo več otrok.

• Toma 14:44 31.oktober 2024.

Moj računalniški jezik je že 40 let angleščina. Če govori slovensko ga ne razumem preveč!

• vzev 16:52 31.oktober 2024.

@FejstDogaja, ravno zato, ker bodo Slovenijo preplavili tujci, Slovenci ne želimo otrok. Kaj boš imel otroka, ki še lastne države ne bo več imel? Ne potrebujemo pa tujcev, samo lenuhe je potrebno spraviti delati. Pa krepko zmanjšati javni sektor, ker ...prikaži več jih je na uradi mnogo preveč, ki delajo izredno malo. In če ljudje ne bodo imeli druge službe, in ne bo sociale bodo pač morali delati tudi v domih za upokojence.

• vzev 16:56 31.oktober 2024.

In tudi pri izobraževanju bi morali poskrbeti, da bi imeli se šolali za tisto kar potrebujemo. Potem pa imamo največ vpisa na filozofsko fakulteto, ki jih je že tako preveč. To bi morali zelo omejiti, ker jih ne potrebujemo. Omogočiti ...prikaži več pa študij za smeri, ki jih potrebujemo.

• atamama 14:50 31.oktober 2024.

Bo moj vnuk še pel slovenske pesmi......

Enzgg4 12:56 31.oktober 2024.

V mečkatorju une prodajalke samo debelo gledajo, če kaj vprasaš. V stilu "a je kruh svež?" "Ja, ja, kruh, to je use."

jezeran 17:16 31.oktober 2024.

tisti trenutek ko me ne razumejo se dvignem in grem drugam. V Sloveniji je uradni jezik slovenščina, jebeš take privatnike, kateri ne plačajo slovencev za to delo in morajo kupovati silo iz drugod, kateri ne znajo niti besede slovensko.

• www 17:26 31.oktober 2024.

Dajmo bojkotirat lokale s tujci! Pa ne zaradi tujcev, ti se mi smilijo, pac pa zaradi pohlepnih in pokvarjenih lastnikov!!! Ce nas ogovori kdo v tujem jeziku, vstanemo in gremo. A velja?

• Kmodri_ 16:12 31.oktober 2024.

Ko grem v lokal ob Ljubljanici in ne morem naročiti kavo v slovenščini, rečem Hvala in gremo s familijo.

• becar 17:56 31.oktober 2024.

Nekaj nenavadnega se dogaja v zadnjih letih. Na zavodu so brezposelni izginili, delavce se povsod išče in ne najde, gospodarstvo pa tudi doživlja udarec za udarcem. Kako je to možno? Nekaj ne gre skupaj.

• marija47 19:51 31.oktober 2024.

Če imaš otroke, ni več pogoj prijavljenost na Zavodu za zaposlovanje in iskanje zaposlitve, da vlečeš denarno socialno pomoč.

• jakec42 19:04 31.oktober 2024.

Pri nas so se že začela odpuščanja,kam bodo z odpuščenimi delavci,mogoče napoteni v Nepal!?

• munja 09:14 31.oktober 2024.

Če bi pri nas mladim družinam omogočili bolj primerne pogoje za življenje, bi imeli zagotovo več otrok.

• mph2 09:42 31.oktober 2024.

Ne vem, če je tako enostavno. Včasih so bile ženske samo za rojevanje, hišna opravila in v funkciji "Ančke". Če niso bile dobre v tem, jih je že klerikalna mačistična družba ožigosala. Napredek je prinesel tudi en kup dejavnosti, ki ...prikaži več so mnogim bolj zanimive od tega. Življenje je tudi užitek, ne samo nekaj, v kar te religija večinoma sili. Pa nekoč naravna delitev dela. Tako pač je. Predvsem pa se bodo morali za kompenzirat ljudje navadit, da bo treba delat kot včasih, skoraj do groba.

• FejstDogaja 10:26 31.oktober 2024.

Kolikor jaz poznam mladih, se ne odrekajo otrokom, ker nimajo pogojev, ampak zaradi komoditete.

• munja 10:27 31.oktober 2024.

Ja, včasih so bili tudi zelooo ugodni krediti, s katerimi si si nabavil vse, kar si rabil, bile so stabilne službe, kdor koli je hotel delat, je nekaj imel. Kaj pa danes??? Mladi ne morejo živeti pod hruško ali češnjo. ...prikaži več Kaj si lahko ustvarijo z minimalno plačo??? Potem pa oblast jamra, ni otrok, ja kako pa bodo, če ni pogojev. Ma, vse je vedno bolj zblojeno in zmešano - narobe svet.

• atamama 18:38 31.oktober 2024.

Prehitro so začeli politiki uvažati delovno silo. Cca 10.000 ''trajno brezposelnih'' ciganov, ki še svetniki nočejo biti ker je sociala previsoka. To je že nakazanih 25000 dodatnih potencialnih problemov /stari 10-18/ ki trenirajo kako bodo ''lupili'' državo. Kaj mislite da ...prikaži več bo z uvoženo delovno silo? Ali ste bili že v Angliji? Predeli Londona, kjer se ne govori angleško, pa tudi policisti se ne upajo notri. Morda ne jutri, v desetletju pa bomo na istem kot GB ali Švedi....

• marija47 19:55 31.oktober 2024.

Država je sama zrihtala, če imaš otroke, da ni več pogoj prijavljenost na Zavodu za zaposlovanje in iskanje zaposlitve, da vlečeš denarno socialno pomoč.

• dare326 20:41 31.oktober 2024.

Prjatu je na Pelješcu. V kampu sta dve čistilki iz Nepala, izredno pridni, wc se sveti. Pol leta sta dol, pol v Istri, delata v hotelu. Kamp plačuje agenciji, ki ju je pripeljala in agencija plačuje delavce.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.