Slovenija /slovenija/komentarji-in-kolumne
10677 ogledov

Ste iz Trbovelj, Maribora ali Raven na Koroškem? Jeb**te se!

Komentarjev 22
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar luckyss1
    luckyss1 08:17 20.oktober 2024.

    Avtor ne razume bistva ukrepa vlade...Ne gre toliko za ogrevanje Šaleške doline kot za to, da se z "umetnim dihanjem" ohrani TEŠ pri življenju...Ko zapremo TEŠ, nimamo poleg ostarele JEK ničesar stabilnega, kar bi proizvajalo elektriko...Boste doma bicikel predelali na ...prikaži več dinamo in gonili ?!...Gre za strateško rezervo pri proizvodnji elektrike in to moramo podpreti vsi, ki smo že kdaj doživeli "redukcijo". in tisti, ki je nočete prvič...

  • PasjaProcesija 09:05 20.oktober 2024.

    Seveda gre za čisti nateg. Nova finančna potuha Velenju. Milan Medved in Premogovnik sta se v aferi TEŠ sramotilnemu stebru nekako kar izognila. Gospod je v Velenju najbrž junak, saj je lokalnemu okolju omogočil nadaljnje delo in razvoj. Čeprav s ...prikaži več poneverbo in tako v breme državljanom. Napovedanih 680 milijonov ima vse vzporednice. Avtor je pravilno predvidel, da bi lahko obratovala le plinska turbina. Tudi alternativa je – uvoz (elektrike). Znaten del države se ogreva z elektriko, naj se še tam.

    • PasjaProcesija 09:09 20.oktober 2024.

      Državljani ne smemo biti talci TEŠa. Čimprej bi ga morali dati v mirovanje ali pa vsaj kuriti tuj premog. Hitro in mogoče umetno je šlo v pozabo, da so tam v preteklosti že poizkušale doseči svoje s silo oz. sabotažo ...prikaži več ( https://svet24.si/clanek/novice/slovenija/5742c36702f0d/tes-6-se-je-ustavil ). Pa recimo, da so kradli baker itd. Sistema to ni ustavilo. In nehajmo se slepiti s CO2 kuponi. Vedelo se je, da bodo dražji. Če kdo tega slučajno ni predvidel, za odgovorne funkcije ni bil primeren.

    • PasjaProcesija 09:21 20.oktober 2024.

      Zakaj tuj premog? Kakovostnejši je, ima višjo kurilno vrednost in manj primesi, npr. žvepla. Uporaba kakovostnejšega premoga pomeni cenejše obratovanje - tudi na račun porabe manj CO2 kuponov. Če ne bi šlo za Velenje, bi Premogovnik že zaprli. Nekoč bo ...prikaži več tudi to potrebno storiti, če ne želimo kmalu kuriti kamnov. Seveda obstaja potencial za socialno bombo, ampak bolje je izvesti zapiranje nadzorovano. Ko je zapiranje izhod v sili zaradi višjih vzrokov (npr. kriza ali bankrot), je to bolj boleče.

    • matermila 12:38 20.oktober 2024.

      Če bi šlo na elektriko, bi jim verjetno kupili TČ, ampak so droti prešvoh. Če drži napisano o ca 20000€/leto, potem predlagam, da ponudijo vsakemu gospodinjstvu 15000€ vsako sezono, bodo rade volje vzeli. Prmejduš, da bi se za tak denar ...prikaži več nekako znašel, pa še cenej za davkoplačevalce bi bilo.

    • PasjaProcesija 12:55 20.oktober 2024.

      Ta o drotih je najbrž iz drotov zvita. Glede na vse doslej videno podatkom iz tistih koncev ni za verjeti. Ni logično, da bi bilo tam omrežje slabše kot drugje po državi, če pa imajo pred nosom elektrarno. 20000€/leto drži ...prikaži več pogojno. Ne morejo oni imeti 10x dražjega ogrevanja. 20000€/leto so celotni letni prihodki enega zaposlenega. Zakaj 20000€/leto? Da ne bi spreminjali ničesar. Torej, da se še naprej koplje slab premog in državljani pokrivamo izgubo. Kupljen lokalni socialni mir za 10x cene.

  • Avatar jezeran
    jezeran 09:37 20.oktober 2024.

    Ni problem plačati za njih, problem je ker od vseh ki so za to navijali in lagali ne bo nihče odgovarjal. Vse pred steno in šus v glavo, pa ne bi bilo več nobenih goljufij

  • rd2dmk2 10:37 20.oktober 2024.

    problem je v slovenski foušiji in zaplankanosti. pa seveda tudi v tem da je treba krast kjer se le da, ker gre vse po savi v beograd. kolk bioplinarn se je želelo zgradit , pa ni nobene, ker je noben ...prikaži več noče v svoji soseščini. ampak imamo pa Elan in strupe das ne vemo kakšne ker tiste ladje in vetrnice in ostalo se dela seveda iz čistega naravnega lesa- kajne !? vetrnice pobijajo ptice, mularija jih pa ne. in ne pozabit,ni zaston reklo kamen na kamen palača. tudi sončni panel na sončni panel je JE.

  • FejstDogaja 09:00 20.oktober 2024.

    Ste normalni s takimi naslovi člankov? To naj bi bilo profesionalno novinarstvo?

  • jakec42 07:45 20.oktober 2024.

    Naklada,najcenejše ogrevanje,torej bi moralo biti enako cenam Na Ravnah in v Mariboru,ne vpraša zakaj je tam tako drago,TUdi iz Jek Krško imajo poceni ogrevanje,mi pa bo lahko dohali samo pnesnažen zrak in gledali degradirano okolje,Ogrevanje glede na stranski produkt elektrarne ...prikaži veče sploh ni poceni!!!!

  • Avatar Uršula_aLiar
    Uršula_aLiar 11:56 20.oktober 2024.

    Janez ni seznanjen s cenami ogrevanja v Sloveniji, Jesenice plačujejo za MGw\h. 108 € z DDV. Sem proti temu, da se zadeva rešuje na plečih vseh Slovencev.

  • Željko 10:37 20.oktober 2024.

    Hlapci smo bili in zgleda da bomo tudi v naprej!

  • atamama 09:14 20.oktober 2024.

    Ko preberem naslov Pes ugriznil poštarja vem, da je v ozadju Novinar, ki je napisal novico. Ko pa preberem poštar ugriznil psa pa pomislim na to, da je človek, ki služi s pisanjem poskusil napisati nekaj, kar bo prineslo čimveč ...prikaži več denarja pa magari s polresnicami, neobjektovnostjo, ...... in temu podoben je ta članek.

    • PasjaProcesija 09:26 20.oktober 2024.

      Ko preberem tvoje zapise o Pogačarju pomislim na to, da je človek, ki preganja dolgčas poskusil napisati nekaj, kar bo prineslo čimveč pozornosti, pa magari s polresnicami, neobjektivnostjo, ...... in temu podoben je ta tvoj zapis.

  • Toma 12:01 20.oktober 2024.

    Kot sem že komentiral: drek od dreka!

  • bobubob 12:14 20.oktober 2024.

    Spet nov dokaz o neločljivosti Slovenca in socializma. Pa še vedno znova in znova volimo ene in iste levodesne 'jedrno odgovorne', da ne rečem kaj, ki nam pred vsakimi volitvami lajnajo, za kaj vse da se zavzemajo (in s tem ...prikaži več dokazujejo, da se dobro zavedajo kaj Slovenca žuli) - po volitvah pa se pričnejo ukvarjati sami s seboj, s plebsom ki jih je izvolil pa le toliko, da ga uspejo prepričati v dobrobit plačevanja še višjih ali celo novih odkritih in prikritih dajatev eksotičnih poimenovanj....

  • Avatar Leon
    Leon 13:38 20.oktober 2024.

    Ste iz Trbovelj, Maribora ali Raven na Koroškem? Jeb**te se ! ....Kaj nam je bilo tebe treba pisun !

  • karantanc56 12:50 20.oktober 2024.

    Ko se bo nekaj stotim Slovencem odpeljalo, se bo grelo na lopove....

  • LukaMB 14:05 20.oktober 2024.

    Ne rabimo se zakreditirati za 2. blok in si povečati možnost radioaktivnega sevanja in nevarnosti, poleg tega pa zanamcem ne rabimo puščati radioaktivnih odpadkov, kajti obstaja dovolj drugih alternativnih virov energije, ki niso nevarni!

    • LukaMB 14:06 20.oktober 2024.

      Naj dodam še to, da takšne zadeve ponavadi končajo v metkih in bombah po svetu, preberite si radioactive shells.

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:51 20.oktober 2024.

    Dovolite oglase na tem portalu,pa četudi se ne strinjate z napisanim

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.