Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
22062 ogledov

Previdno: Uporaba teh naprav vam lahko krepko zviša znesek na položnici

Komentarjev 49
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • dr3k 08:24 02.oktober 2024.

Namesto da bi novinarji začeli udarjati po teh klovnih iz agencije, ki so sprejeli ta debilna pravila, moramo mi sedaj varčevati z elektriko, kot da živimo v kakšnem Bagdadu.

• atamama 07:14 02.oktober 2024.

Nekaj ne razumem. Jaz sem vplačal prispevek 3x25A, Torej je poznana moč, ki jo imam po pogodbi. Kdaj so operaterji to pogodbo spremenili? Nekaj ne štima, kajne? Ali opevana ZPS ne ve kaj je pogodba in dogovor?

NickMason 07:19 02.oktober 2024.

Tudi operaterji imajo nad sabo nekoga in tu ne moreš nič,jih hodimo volit vsake 4 leta,drgač pa se obrni na odvetnika in boš videl,ni druge .

Garancija 09:30 02.oktober 2024.

Oni delajo kot njim paše,ata ti si nula za njih

• matermila 11:15 02.oktober 2024.

Imam 3x20 A varovalke, plačujem pa odjemno moč 7KW, zdaj so kar sami določili "DOGOVORJENO" moč in zdaj če bom prekoračil njihov "dogovor", ki je 4,8KW bom kaznovan. Tega menda še v S. Koreji ni.

• Luksi 07:54 02.oktober 2024.

Vsi vemo, da bomo plačevali veliko več, kosila namreč ne bomo kuhali med 22. in 6. uro. Če so bile grožnje z referendumom takoj, ko so omenjali prepoved drv, ne razumem, kako se lopovski vladi zdaj dopušča, da iz pol ...prikaži več države ustvari reveže.

• popokatopetl 10:32 02.oktober 2024.

Jasno da bomo plačevali več - če bi manj, te spremembe gotovo ne bi bilo. Predlagam referendumsko pobudo da se elektriko plačuje z letno vinjeto 110€.

Garancija 09:28 02.oktober 2024.

Zdaj bodo udarili po žepu vse tiste,ki imajo toplotne črpalke.Sem vam rekel da bo tako.Nič ne boste imeli zastonj v tej lopovski državi

• dr3k 09:34 02.oktober 2024.

Elektromafija je ugotovila, da bi dobila premalo denarja od lastnikov SE in TČ, sedaj so se pa še na njih spravili

• Jernej65 10:50 02.oktober 2024.

Pantani2, kar sem napisal drži. Letno porabim okrog 16000 kWh elektrike, toliko mi tudi proizvede elektrarna. Trenutno plačujem 10,77 evra na mesec. Po novi tarifi bom plačeval okrog 35 evrov v povprečju na mesec, glede na določene moči po časovnih ...prikaži več blokih. Če imaš končano vsaj osnovno šolo in IQ vsaj 65, si lahko sam preračunaš.

• Jernej65 11:36 02.oktober 2024.

Pantani2, a sedaj mi boš ti izračune delal. Glede na tvoje jamranje, zmerjanje in lajanje, si res ena velika zguba. Eni smo pač uspešni, eni ste pa večne zgube, ker se vam nič ne splača.

• Jernej65 11:46 02.oktober 2024.

Pantani2, 1000x bolj od tebe že, v to sem trdno prepričan, pa se spakuješ kolikor se hočeš, zguba.

• Jernej65 11:51 02.oktober 2024.

Če bi bil zguba, bi cvilil, jamral in se cmeril kot ti, ko se elektrika podraži za kakšen evro.

• Jernej65 12:03 02.oktober 2024.

Pantani2 in zakaj potem cviliš?

• Jernej65 14:36 02.oktober 2024.

Pantani2, a si zadet. In kaj ima to z mojo elektrarno in mojo računico, ki je popolnoma realna in resnična. A si sploh še sposoben kakšne resne debate. In kaj ko bi se ti raje ukvarjal s svojim IQ jem, ...prikaži več ki je res zelo nizek, glede na tvoje kolobasanje. Če nimaš kaj pametnega napisati, ne mešaj mene zraven.

• munja 18:15 02.oktober 2024.

Pantani2 mislim, da tvoja kritika tukaj na forumu, ne bo nič spremenila. Moraš pa kje drugje oz. komu drugemu pisat kritike, če boš kaj uspel.

• Ender3 20:48 02.oktober 2024.

Ampak, @jernej65 si je pa nabral 👎 ..Je za razmislit !

• rd2dmk2 06:49 02.oktober 2024.

vlasih se je najela hišna pomočnica za kakšna gospodinjska opravila. sedaj pa bomo najeli elktro- matematika da nam bo sproti računal kaj lahko prižgemo. no pa le veselo kupovat EV in TČ. samo boste pa prodali šporget in pralni in ...prikaži več sušilni stroj pa kuhali na roštilju in prali na roke. al pa vas ne bo cel dan domu, ker boste moral imet 3 šihte. aja hitr kupte kiperbuš, čez tri mesece ga boste bolj drago prodal kot bitcoin.

• bleki 08:30 02.oktober 2024.

Aha potlej ne smem več istočasno peči picka v pečici in istočasno kuhat govejo juho. Ko se bom grel pozimi na toplotno črpalko, v katero nakup me je prepričala vlada, ne smem imeti nič drugega vključeno, že za tobo astronomski ...prikaži več znesek. Penzine imam pa 780 eur. 350 bo elektrika v kurilni sezoni. H ala golob, hvala celotni vladi za nateg stoletja.

• popokatopetl 10:37 02.oktober 2024.

Načeloma drži, edino na Goloba se spravljaš po krivici, isto ali podobno bi moral narest tudi IJJ če bi vladal, podražitev elektrike je ukazana. Kot evropski hlapci smo se dolžni it na-vrat-na-nos zeleni prehod in dokler ne pridejo k pameti ...prikaži več ta veliki (ker bo treba preveč tovarn zapret in kupovat kitajsko) lahko le plešemo po njihovih notah.

Zala 13:02 02.oktober 2024.

No, vse lahko zreduciramo na minimum, a hladilnika pa res n moremo izklapljati in vklapljati glede na ceno toka.

• herman3 12:31 02.oktober 2024.

Vsekakor je to samo kraja našega denarja. Sicer pa traja prehodno obdobje dve leti, v tem času nam ne bodo obračunavali presežne moči. Tako vsaj piše v brošuri, ki smo jo dobili po pošti.

playrrr 14:28 02.oktober 2024.

ampak pazite, da v tem času sami z vlogo na elektru ne spreminjate izračunane obračunske moči, v tem primeru to prehodno obdobje neha veljati in vam začnejo obračunavati presežke.

• Boris 08:38 02.oktober 2024.

Smešno, resen članek ki ima v naslovu "krepko" bi podal v besedilu nek znesek, tako pa je to le ekonomsko politična propaganda.

• popokatopetl 10:44 02.oktober 2024.

Koliko je odvisno od gospodinjstva, point je da moraš pogledat zase na oni portal. Penali niso majhni, ker hočejo z njimi dejansko naterat ljudi da ne bi delali špic.

• Boris 13:01 02.oktober 2024.

popokatopetl, ja, ok, odvisno, ampak če imamo tipično gospodinjstvo, bi lahko imeli tipične t.i. penale in povišan znesek. Pri recimo 50 ali 70 €, a je to 5€, a je to pol evra, a je to 15€ ?

• Boris 13:51 02.oktober 2024.

Drugače je to le zastraševanje, podobno kot v cerkvi

• sam1 12:00 02.oktober 2024.

To je isto ,kot bi nam proizvajalec določil porabo goriva za določen tip avtomobila in bi za vso preseženo porabo goriva od fabriško določene odšteli do štirikrat večjo ceno ,kot je trenutna pri ponudniku. In potem se vprašamo,čemu takšen obračun,saj ...prikaži več je kristalno jasno,da bo od teh packarij služilo E-lobij,ki ga obvladujejo milijonarji,ki se za svoje milijone še niso spotili.....

• matermila 11:11 02.oktober 2024.

Omrežja naj ne bi obremenili bolj, kot nam je z dogovorjenimi močmi v posameznem časovnem bloku določil operater. Naj mi nekdo od pristojnih to razloži. Če je nekaj dogovorjeno, je dogovor med dvema ali več strankami dogovora, v tem primeru ...prikaži več pa je "dogovor" določil operater. Logika Severne Koreje, ali ? Mene ni nihče nič vprašal.

• bobubob 09:33 02.oktober 2024.

Tisto kar so in še mečejo v TEŠ in v rudnik, je treba pač nekje pobrati. In vzame se tam, kjer je to najlažje. Pomembno je le, da se število elektrificiranih tesel povečuje, naj stane koliko pač stane. Zelena barva ...prikaži večva bo zavladala svetu. Tako, kot je včasih vladala rdeča. Plebs pa bo ostal plebs, kot včeraj tako danes in vekomaj.

NickMason 07:08 02.oktober 2024.

No za mene ni neke spremembe že tako in tako doma uporabljamo pralni stroj in sušilni na nočni tarifi ,že zaradi preobremenitve in nikoli vse stroje naenkrat v isti čas ,prednost tega je ker el.radiatorji so ponoči na minimum pa ...prikaži več le ti še prostor ogrejejo zlasti sušilni stroj ki deluje kot toplotna črpalka,ogrevaš pa prostor,ki ga rabiš dnevno malo bolj drugje manj,jaz v spalnici čista nula poraba,spimo kot angelčka z ženo lepo v hladnem v topli postelji,vedno dober zrak.

MK_NSFW 09:18 02.oktober 2024.

al pa če se zapremo v jamo izklopimo vse in hvalimo dr. Goloba, mojstra energetike in ga še 10x izvolimo, da bo iz nas naredil Butale, svojo priležnico pa za kraljico Butal

• Ender3 14:43 02.oktober 2024.

Mk_ počakaj, da gre Janez v penzijo potem bo vsem veliko lažje. Lahko se bo posvetil tudi ženi in otrokom..X omrežje pa naj mu Musk blokira.

MK_NSFW 15:37 02.oktober 2024.

Ender3 105-tič z Janezom nimam nič. praktično mi je isti bolnik, kot vsi ostali. Ga ne sledim, ker sem blokiran in se ne strinjam s 3/4 njegovih idej. Je pa svetlobna leta boljši kot ves Golobnjak skupaj. Ampak kot rečeno ...prikaži večeno izberem raje koga drugega. ZADNJIČ SEM TI TO NAPISAL. Če mi še 1x pišeš o Janezu boš s tem priznal, da rabiš strokovno zdravstveno pomoč.

• munja 18:26 02.oktober 2024.

Endrek, vsi te imamo že dovolj s temi tvojimi maloumnimi butastimi, vedno istimi zlajnanimi komentarji, ti pa s svojim IQ pod lediščem še vedno tega ne dojameš, kreten. Daj že enkrat nehaj utrujat in se spelji k janezu, če ga ...prikaži več tako obožuješ. Če že moraš, komentiraj o članku, ne pa samo janez gor, janez dol, janez, janez v nedogled. Res si cepec trolasti, pojdi k psihiatru, za drugam itak nisi.

• Ender3 20:42 02.oktober 2024.

munja in MK_pa vama valjda maloumje ne popušča. Izgubljata živce, kaj drugega vama na intelektualno inferiornost ne preostaja. Jasno, njegovo ime ne smeta omenjati, ker bi bilo bogokletno kritizirati ideologa in mecena hkrati.

MK_NSFW 13:00 04.oktober 2024.

Ender3 jaz te od danes naprej ignoriram. Če rabiš pomoč povej. Če rabiš denar za zdravnika povej. Drugače te pa ignoriram. Lep pozdrav, MK

• Ender3 14:48 02.oktober 2024.

Kaj pa, če se s tem Golob samo heca in ne laže..Plačevati bomo morali elektriko tudi ukrajincem, da ne bo pomote. Da reveži ne bodo ostali brez ogrevanja zaradi porednih rusov, ki jim rušijo energetsko infrastrukturo..Zelenkotu je treba pomagat za vsako ceno..

• dare326 16:40 02.oktober 2024.

Energetska infrastruktura so tudi trafo postaje in omrežje. Elektrarn ne rušijo, pač pa trafo postaje.

• Ender3 20:33 02.oktober 2024.

dare razumeti je, da je tebi infrastruktura zelo omejen pojem. In trafo postajo lažje obnoviš kot elektrarno. Za to ne rabiš trošit dragih raket in bomb..

• popokatopetl 10:54 02.oktober 2024.

Pazite pri večjih TČ ki poleg ogrevanja hiše tudi grejejo toplo vodo, grejejo bojler samo občasno in takrat z max močjo. Kolegu za ogrevanje ne gre čez 4 kW, ampak konice za toplo vodo so 10 kW :(

• dare326 16:45 02.oktober 2024.

Električno energijo v ustavo, tako kot vodo. Elektrika ne sme biti sredstvo bogatenja posameznikov, ki si izmišljujejo pravila. Omrežnina je nateg. Borzen je državna firma, ki lahko prodaja samo viške. Draga energija pomeni tudi mednarodno nekonkurenčnost podjetij. Kje država pobere ...prikaži več več davkov? Od elektrike, ki jo Borzen proda ali od izvoza konkurenčnih podjetij?

Garancija 09:02 04.oktober 2024.

Lepo napisano,a kaj ko te nobeden ne posluša sploh pa ne od vlade,ti za njih ne obstajaš

Garancija 09:08 04.oktober 2024.

Je treba nafilat blagajno,ker plače zdravnikov,in javnih parazitov grejo v nebo

• LolekinBolek 10:34 02.oktober 2024.

Samo kako bom pa jaz zdaj savno pa masažni bazen uporabljal?

• munja 18:28 02.oktober 2024.

Tako kot do zdaj, samo kakšen evro več boš plačal.

• Harrison 07:29 04.oktober 2024.

V 21.st. bom sedaj kuhal kosilo, najprej župo, pa jo pojemo, pol bom skuhal krompir, pa ga pojemo, nato bom popekel kakšen šnicelj, pa ga pojemo. Ko bomo kao to pojedli, pa prižgem pečico in spečem še kakšen kolač za ...prikaži več priboljšek. Ko vse to naredimo in pojemo, si gremo umit zobe in gremo spat, kajti ura je že 22:30h.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.