Slovenija
36 ogledov

"Kaos zaradi kolesarjev. Kaznujte jih!"

Komentarjev 25
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Skippy 14:27 14.oktober 2015.

    Mogoče zato v tujini vozijo pravilno, ker so običajno del vozišča? Ne pa del površin za pešce??? In najhitreje ustavijo ravno kolesarji. Če bi vozil kaj po avstrijskih kolesarskih stezah, bi videl, da se zaradi tega prednost na ...prikaži veča kolesarskih odvzema kolesarjem in daje avtomobilistom. Pa lepo te prosim o 50 km/h ... ne sanjaj.

  • mph 18:39 14.oktober 2015.

    Samo kazni pomagajo pri vzgoji. Žal. Izvedel od strica že vsaj pred 40 leti, ko se je pri nas (da o Italijanih, katerim so enaki še samo Puležani) zgražal ... pri vsakem prekršku je štel marke takratne, ... in ugotovil, ...prikaži več če bi v Nemčiji tako vozili, bi v enem tednu pokuril celo plačo. In v Nemčiji in drugje je disciplina začela ravno - s kaznimi. Nekatere se seveda prime lepa beseda, ... večine žal ne.

  • OF 13:11 14.oktober 2015.

    Samo res, ko pridem v Prestolnico, morem biti ful pozoren, da me kakšen kolesar ne zgazi - ga res ful šponajo.

  • Skippy 13:07 14.oktober 2015.

    In spet so največji problem te države ... kolesarji. Popolnoma banalne kazni za banalne prekrške. Najprej preženi avtomobile iz mest, ljudje sedejo na kolesa in potem udari s kaznimi po njih.

  • maresem 13:30 14.oktober 2015.

    Pa kaj zdaj bi še pijane kolesarje zagopvarjal. Isto se tretira - je udeleženec v prometu in pika!

  • h3o 14:23 14.oktober 2015.

    ja, ali ne znaš uporabljati troblje? Potrobi oz trobi mu!

  • mitjap 16:48 14.oktober 2015.

    a si resen da bo nekdo ki trenira za franjo vozil po pločniku?

  • Mark Smerdu 16:55 14.oktober 2015.

    Cez*

  • mph 18:36 14.oktober 2015.

    V bistvu se strinjam s tabo z marsikaterimi temi pomisleki, ampak tako statistično (bi bilo zanimivo videti kakšno uradno študijo) bi rekel, da je med kolesarji (pa lastniki psov) nadpovprečno arogantnežev, samozadostnežev, ... ki mislijo, da so edini na svetu.

  • mph 18:36 14.oktober 2015.

    Ljubljana je ekstra grozljiva kar zadeva kolesarje, kot, da imajo vsi konjske epolete, ko z glavo v oblakih čez drn in strn ...

  • Skippy 13:10 14.oktober 2015.

    Nihče v tujini ti ne bo nikoli dal kazni za vožnjo v napačno smer po kolesarski stezi. Nenazadnje tudi v Sloveniji nimamo niti enega smrtnega primera zaradi tega. V Sloveniji vsi problemi kolesarjev izhajajo iz tega, da so ...prikaži več jih dali na pločnike, med pešce. Čeprav so vozniki, ki vozijo vozilo. Ampak samo za namene kaznovanja, so vozniki, drugače pa so med pešci. Banana država. Tam pa Nemčija sploh nima predvidenih kazni za pijane kolesarje, pri nas pa so celo izenačeni z vozniki motornih vozil - pa čeprav pijani kolesar še ni nikoli nikogar ubil (razen mogoče sebe), pijani vozniki avtomobilov pa pač koliko jim uspe.

  • mph 18:37 14.oktober 2015.

    @skippy, potem pa bi se kolesarji pobijali med sabo, vsi skupaj pa pešce, te odvečne smeti na pešpoteh. :-)

  • jakec1575 12:44 14.oktober 2015.

    Strinjam se, da je vedno več samopašnih vasezagledanih egocentrikov, ki kvarijo kulturo kolesarjenja v Sloveniji. ne samo s kolesi, tudi z mopedi v nasprotno smer po kolesarski, na skupnih površinah dirkanje in vijuganje, namesto zmerne počasne hitrosti, predvidevanja in omogočanje ...prikaži več prednosti pešcev, pri rdeči luči je potrebno vedeti, da se kolsearjem rdeča prižge pozneje kot poešcem in nasproti ležeči semanofr za pešce ni merilo. je pa res, da ogromno kolesarjev vozi v rdečo. Vožnja v enomserno ima nove znake. Večina njih. zato svetujem uporabniku, da se poduči o novih znakih, za nakazovanje z roko s strinjam. zaradi vase zagledanih kvazi frajerjev bo treba res bolj na trdo in nasrkala bo zmerna sredina kolesarjev. A ocitno druge poti ni.

  • mihajuz 13:16 14.oktober 2015.

    Dej ne bluzi!

  • jakec1575 13:44 14.oktober 2015.

    Kot kolesar lahko povem, da se stanje hitro slabsa. Ko se je število kolesarjev potrojilo, so na kolesa sedli tudi ljudje, ki so pozabili osnovna pravila. in ni res, da se še niso zgodile hude nesreče na ta račun. Nesrečna ...prikaži več ob voznji v napsortno smer hitro preraste hitrost 50km/h, kar je že zelo nevarno. In tudi v tujini bi te rad videl voziti v nasprotno smer. V Muenchnu recimo. Se pa strinjam, da so policisti ze veckrat zlorabili institut pijanega kolesarja za nabiranje tock in denarja. Tudi, ko je le-ta pesacil ob kolesu. Bi pa izpostavil se eno stvar. pesec nima absolutne prednosti na kolesarski stezi. Nekateri stopijo ne da bi pogledali. Eni hodijo po njej zanalašč, da morajo kolesarji zavirati. Smiselno bi bilo vpeljati obvezno prednost kolesarjev na kolesarski stezi po Nizozemskem primeru. logicno je. najtezje pospesis in ustavis ravno na kolesu. In naj preganjajo frizirane skuterje, ki terorizirajo po centru in to tudi ponoci brez luci.

  • mb 14:06 14.oktober 2015.

    v tujini so se kolesarji že zdavnaj naučili pravilno voziti po kolesarkih stezah. Pri nas gredo raje na cesto kot pa na kolesarsko stezo.Če je le možno so temno oblečeni in brez luči, ko se sedaj v jesenskih ...prikaži več mesecih peljejo na šiht, da je jih ja ne vidi. Da bi pogledali če je cesta prosta niti pomisljo ne.

  • Presvetli 14:53 14.oktober 2015.

    Moj problem s kolesarjije samo ta,da peljejo po rdeči njihovi cesti po pločniku,mimo žive meje in nevem čega še s tako hitrostjo po hribu navzdol in jim niti na misel ne pride,da bi na prehodu zmanjšali. Saj je velika možnost,da ...prikaži več te voznik avta nekakor ne more videt dokler ne poči. Krivda je velika na naših biserji kateri postavljajo signalizacijo. Sedaj pa eno vprašanje in če mi lahko na njega odgovori tisti kateri ve odgovor in ne ugiba,ker takšne odgovore sem dobil že od policajev. S e pravi dva različna in kako si pač kateri razlaga. Ali mora kolesar na prehodu za pešce sestopit z kolesa in ga peš in s potiskom kolesa prečkat cesto?

  • Mark Smerdu 16:44 14.oktober 2015.

    Naj se vsak giblje tam, kjer mu je bil v prometu dodeljen prostor, preden precka prostor drugega(npr. pesec kolesarsko cesto ali pa prometni pas) naj preveri, da s tem nikogar ne ovira. Tako se bomo lahko izognili ze velikemu stevilu ...prikaži več nesrec, za smer voznje, pa dvomim da je treba sploh kaj pisati. Tako kot voznik preveri(naj bi), preden zamenja vozni pas, naj pesci preverijo, preden preckajo kolesarsko cesto, ne pa kar na slepo iti cez in se cuditi, ce jim kolesar, ki tega ni pricakoval prileti z neko hitrostjo v hrbet. Kolesarji v vsakem primeru nimajo cesa za menjat in naj se le gibljejo tam kjer naj bi se. Je to tako tezko ? Prometna kultura v Sloveniji je v pizdi in takoj, ko je bil objavljen clanek, ki je kritiziral avtomobiliste, ki se ne vracajo na desni pas na AC, se je moral nekdo pritoziti nad kolesarji, po vsej verjetnosti pa nekdo zdaj pise na dolgo in pocez ces pesce.

  • Presvetli 17:12 14.oktober 2015.

    Te razumem,vendar so pa kolesarji poglavje za sebe,sploh kadar se po dva ali pa trije peljejo vštric in na debelo debatirajo.Če mu potrobiš pa še lapa nazaj! Tak bi ga nalomil,ko bika,če nebi rabil potem kazni plačat.Potem pa spet tak ...prikaži več kreten zmaga.Pri nas večje tele si,večji ftajer si,zato,ker so politiki postavljali zakone,kjer so vedeli,da so se zaščitili.

  • OF 13:16 14.oktober 2015.

    Ja pa so. Sploh tisti, ki se peljejo po glavni cesti namesto po kolesarski, zato ker trenirajo za Franjo.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.