Šport > Košarka
5 ogledov

Šesti poraz Bostona

Igralci Bostona (na sliki Garnett, Allen in Pierce) so doživeli drugi zaporedni Žurnal24 main
V ligi NBA je bilo ta večer odigranih sedem tekem. Celticsi so izgubili drugo tekmo zapored. Na parket so stopili kar trije Slovenci, med katerimi je bil strelsko najbolj razpoložen Beno Udrih z 12 točkami.
 

Liga NBA

Denver : Charlotte 116:119
Washington
: Boston 88:83
Portland
: New Jersey 99:73
Philadelphia : San Antonio 82:89
Milwauke : Utah 87:98
Dallas : Sacramento 120:122
LA Lakers
: Seattle 123:121

V ligi NBA je tudi ta večer prišlo do nekaterih presenečenj. Vodilni Celticsi so si privoščili šesti poraz v tej sezoni, tokrat so gostili Washington in izgubili s petimi točkami razlike. Končni rezultat je bil 88:83 v korist "Čarovnikov", za katere je 21 točk dosegel Caron Butler, ki je od proslavljanju zmage povedal: "Osredotočeni smo na to, da končno dobimo to prvenstvo. Upam, da se bo do marca vrnil še poškodovani Gilbert, saj bomo z njim še bolj nevarni." Z golj točko manj in deset skokov je dosegel njegov klubski soigralec Antawn Jamison , katerega Wizardsi imajo v tej sezoni 20 zmag in 16 porazov.

Povsem drugačne volje so bili gostitelji, ki so se pred tekmo nadejali nove, že 31. zmage. Vendar je bil to račun brez krčmarja, saj so Celticsi izgubili drugič zapored. Je to že znak prve krize? "Doma je vedno težko izgubiti," je priznal trener Doc Rivers , pri kateremu so razočarali predvsem rezervni igralci, ki so dosegli zgolj nekaj več kot deset točk, tako da jim ni mogel pomagati niti stalno dober prispevek nosilcev igre Rayja Allena (16 točk), Kevina Garnetta (23 točk, 9 skokov) in Paula Pierca (18 točk).


Kevin Garnett pravi, da morajo popraviti igro v napadu. © Action Images

 

"V obrambi se trudimo in igramo dobro, v napadu pa smo zapadli v krizo,"
je priznal izkušeni Allen, ki se zaveda, da so tekmo izgubili zgolj po neumnosti, saj so jih časrovniki s serijo 19:4 ujeli in prehiteli tik pred koncem tekme. Garnett je kljub porazu poudaril, da ne igrajo slabo: "Naši meti preprosto niso šli noter. To moramo popraviti do tekme s Portlandom."

Udrih in „Boki“ igrala, Vujačič ne
Košarkarji New Jersey Netsov , pri katerih igra tudi naš Boštjan Nachbar so doživeli že 19. poraz v tej sezoni. Tokrat so morali premoč priznati Portland Trailblazersom . Nachbar je v dobrih 17 minutah dosegel osem točk in tri skoke, pri "Mrežicah" pa so pogoreli predvsem nosilci igre, s Kiddom in Carterjem na čelu, saj sta oba skupaj dosegla zgolj 20 točk. Povsem drugače so se odrezali Portlandovi igralci, katere je krasila predvsem dobra igra vseh, ki so stopili na parket. Kar pet njihovih košarkarjev je doseglo več kot deset točk, najboljše pa se je odrezal LaMarcus Aldridge z 20. Trailblazersi imajo v tej sezoni že 23 zmag.


Nachbarjevih osem točk ni pomagalo. © AFP

 

Prava grozljivka se je odvijala v tekmi med Udrihovim Sacramentom in Dallasom . Beno Udrih je igral več kot 36 minut, v tem času pa je dosegel 12 točk, pet skokov in pet asistenc ter tako prispeval pomemben delež k zmagi Kraljev nad Dallasom s 122:120. Pri Kingsih je bil v tekmi brez obramb neverjetno razpoložen Kenyon Martin , ki je na igrišču preživel zgolj 27 minut, v tem času pa je dosegel kar 39 točk.

Podobno kot tekma med Sacramentom in Dallasom se je odvijala tudi tekma med LA Lakersi in Seattlom . Končni rezultat 123:121 za Lakerse našega Saša Vujačiča pove vse. Vujačič tokrat ni igral, njegovi Lakersi pa se lahko za zmago zahvalijo predvsem njihovemu prvemu možu Kobeju Bryantu , ki je preprosto blestel. Dosegel je kar 48 točk, kar je bilo preveč tudi za razpoložene Supersonicse, pri katerih je kar sedem igralcev preseglo mejo desetih točk.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.