Avto
2101 ogledov

Video: Arnold Schwarzenegger lastnoročno terminiral cestno luknjo

Arnold Scwharzenegger Reševalni pas/Twitter
Arnold Schwarzenegger je imel dovolj. Lastnoročno se je lotil popravila javne ceste.

Arnold Schwarzenegger je na Twitterju objavil video, kako vihti orodje. Ampak ne tistega v fitnesu, temveč kar običajno lopato. "Potem ko je velikanska luknja več tednov spravljala ob živce avte in kolesa, sem šel in jo s svojo ekipo odpravil. Vedno pravim, da se ne pritožujmo, temveč raje ukrepajmo. Tukaj imate," je Terminator zapisal na omrežju.

75-letni filmski megazvezdnik, nekdanji kalifornijskli guverner in bodibilder avstrijskih korenin si je z dejanjem nemudoma pridobil ogromno podpore. Video prikazuje celo eno od sosed, ki se z avtom pripelje mimo in se Arniju skozi okno zahvaljuje. "To je noro! Tri tedne sem čakal, da popravijo to luknjo," se je v odgovor pridušal Arnold, ki je v cestno razpoko sipal hladno asfaltno zmes, vihtel lopato, teptal in na koncu posipaval s peskom, seveda v družbi pomočnikov.

Kaj storiti?

Podobnih lukenj, ki parajo živce in spravljajo v nevarnost predvsem dvokolesnike, ne manjka niti po Sloveniji. Kljub temu se kakršnegakoli popravila javne ceste nikar ne lotite sami, saj tvegate visoko denarno kazen. Za začetek raje obvestite pristojno inšpekcijsko službo in se sklicujte na 18. člen zakona o cestah, ki pravi, da morajo biti javne ceste redno vzdrževane tako, "da jih lahko ob upoštevanju prometnih pravil in vremenskih razmer za odvijanje prometa varno uporabljajo vsi uporabniki cest, ki so jim namenjene."

Tudi pooblaščene vzdrževalne službe in njihove odgovorne osebe namreč tvegajo kazni, če nevarnih napak na cesti sproti ne odpravljajo ali vsaj zavarujejo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • lojs 15:44 13.april 2023.

    se pravi da snemajo že nov film, navali narode ... kino je prazen