Avto
7059 ogledov

Škoda s pametno inovacijo spet prehitela vse

Škodin osvetljen varnostni pas Škoda
Kako zapeti varnostni pas v temi. Marsikdo ima težavo pri pripenjanju. Zato čudi, da se česa podobnega, kot pri Škodi, niso spomnili že prej.

Pri Škodi so predstavili inovacija, ki ne le, da je videti dobro, njena funkcija je tudi zelo uporabna. Barva zaponke za varnostni pas bo izdala, ali je potnik pripet ali ne.

škoda enyaq iV, električni avto Enyaq iV Avto Razkrit dolgo pričakovani Škodin električar

Danes večina novih avtomobilov opcijsko že ponuja ambientalno osvetlitev kabine. Mercedes na primer ponuja izbiro kar 64 barvnih odtenkov, ki so ponoči videti še posebej atraktivno.

Škoda aplikacija Sound Analyser Škoda Avto Uporabno! Telefon prepozna deset kritičnih napak pri avtu

Pri Škodi so se domislili, da bodo barvno osvetlitev v kabini izkoristili še drugače, ne le za udobje, ampak tudi za varnost. Patentirali so osvetljene priponke za varnostne pasove, ki v primeru, da oseba ni pripeta, svetijo rdeče. Ko je pas nameščen, pa zaponka zasveti v beli barvi. 

Škoda logo Komaj prišel Avto Slovenci izgubljajo najcenejši električni avto!

To pomeni, da si boste lažje zapeli pas, sploh, če sedete v tuj avto. Za razliko od denimo novega mercedesa razreda S, ki ima na robovih tudi osvetljene vtičnice, pri Škodi spreminjajo barvo glede na to, ali je pas zapet ali ne.

Škodin osvetljen varnostni pas | Avtor: Škoda Škoda

škoda enyaq iV, električni avto Nizkocenovnik? Avto Novi šef o tem, ali se bodo Škode močno pocenile

Pri Škodi pravijo, da da gre za še eno "preprosto pametno" rešitev, ki bo še posebej koristna za starše z otroki, ki bodo lahko samo s pogledom na zadnji sedež preverili, ali so se otroci zavezali. Poudarjajo še, da bo mogoče programirati posebno "lučko dobrodošlice", tako bodo vsi, ki vstopijo v avto, takoj opazili zaponke in bili opozorjeni, da se morajo pripasati.
 

Komentarjev 4
  • Avatar Markichov
    Markichov 07:55 10.november 2020.

    Imel v Renault 5 leta 2004.

  • AnGus 19:38 09.november 2020.

    Uhh, kakšen stavek: "...tako bodo vsi, ki vstopijo v avto, takoj opazili zaponke in bili opozorjeni..." Oz. na kratko: "...bodo... bili..." Istočasno preteklik in prihodnjik. "Ko bom bil velik..." Ja, če se otrok tega po vrtcu ne odvadi...

  • djdj 17:35 09.november 2020.

    Marsikater avtomobil starejši od 10 let na armaturni prikaže kdo je pripet, tako, da se vozniku ni treba obrniti. Nič tako zelo uporabnega, le oglas.