Avto
85 ogledov

Se je po ulicah podil novi nabriti twingo?

Renault twin'run
1/4
Facebook
V javnost je prišla podoba novega Renaultovega vročega malčka. Se za nabritim konceptom skriva podoba prihodnjega twinga?

Prebivalce Madrida je pred dnevi prebudilo nenavadno dogajanje. Po opustelih ulicah je televizijska ekipa snemala zelo športno nastrojenega malčka z diamantnim logotipom na maski.

Fotografije imena na zadku razkrivajo, da gre za Renaultov koncept twin'run in je morda najboljši vir doslej, kako bo videti prihodnji "novomeški" twingo.

Stvari se namreč zelo poklopijo. Renault je za prihodnje mesece napovedal tri nove koncepte, prvega z imenom lovegrove bodo predstavili že aprila v Milanu. Za julij nameravajo na sloviti festival hitrosti v angleškem Goodwoodu pripeljati še dva športna koncepta, o katerih pa je znano le, da bo enega poganjala elektrika, drugi pa bo imel bencinski pogon.

Renault 5 turbo | Avtor: Wikimedia Wikimedia
V primeru slednjega gre morda prav za koncept twin'run, za katerega so v Španiji pripravljali promocijski material, na dveh videih prič pa je vidno, da je malček sposoben zlahka delati piruete na asfaltu in da ga očitno poganja zadnji par koles. Isto so napovedali za bodoči projekt Edison oziroma novega twinga. In da, tudi imeni twingo in twin'run sta si podobni, mar ne? Le da eden "gre," drug pa "teče".

Sledil mu je R5 turbo

Twin'runova podoba sicer poka od samozavesti, med drugim so na prednjem delu vidni nastavki za svetila kot pri legendarnemu renault 5 turbo, ki mu je med snemanjem nekaterih kadrov filma glede na pripovedi navzočih sledil v kadru. Tudi R5 turbo, ki je na začetku 80. let naganjal strah v kosti tekmecev na tekmovanjih v reliju, je imel zadnji pogon. Vse torej daje slutiti, da se duh petke vrača med nas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.