Avto
2929 ogledov

"Putin ima boljšo kot Trump“

Nova Putinova limuzina
1/6
Epa
Rusi so dolgo napovedovali predstavitev nove, ruske predsedniške limuzine. Predsednik Vladimir Putin se je lahko končno odpovedal Mercedesovi limuzini razreda S in jo zamenjal z rusko.

Putin se je na inavguracijo, kjer so ga za naslednjih šest let potrdili za ruskega predsednika, pripeljal z novo rusko predsedniško limuzino "kortež", ki v dolžino meri več kot sedem metrov in s tem pokazal neodvisnost od tujih izdelkov. Zato pa ima motor, ki so ga pomagali razvili pri Porscheju in Boschu. Gre za 4,4-litrski prisilno polnjeni motor s 592 konjskimi močmi in 880 Nm navora, Rusi pa so prispevali 9-stopenjski samodejni menjalnik. NAVI prav tako razvijajo 6,6-litrski V12 motor.

Bentley flying spur prinčev novi Avto Nova limuzina za Williama in Kate

Putin, ki je na oblasti že od leta 2000, je vedno želel, da je Rusija neodvisna od tujih tehnologij in pomembnih dobrin, zato je ukazal razvoj ruske predsedniške limuzine. Ko se je v novi limuzini popeljal na kratki vožnji od Kremlja do mesta zaprisege je doživel gromek aplavz, ko so navzoči videli novo limuzino.

Nova Putinova limuzina | Avtor: Epa Epa

"Limuzina je boljša kot Trumpova," izjavo enega od gostov navaja ruska tiskovna agencija RIA. 

Avtomobili Janukoviča Avto Narod trpel, sinovi v črnih limuzinah

Na začetku 20. stoletja je predsednik Lenin uporabljal osem zanj razvitih vozil znamke Rolls-Royce, eden je imel celo tankovske gosenice na zadnjih kolesih. Stalin je leta 1937 začel uporabljati limuzino packard super 12, nato pa začel uporabljati rusko oklepno limuzino ZIS-110, ki so jo pravzaprav sestavili iz nekaterih delov packarda super 12. Po padcu Sovjetske zveze so ob nastanku Rusije predsedniki presedli v Mercedesove limuzine, Putinova dolgoletna želja pa je, da bi sedel v luksuzni limuzini ruske izdelave. Zdaj se mu je uresničila.

Mercedes-Benz S600 Guard za ogrožene Avto Mercedesova limuzina za diktatorje

Putin se je zadnja leta pred TV kamerami trudil ne skriti navdušenja nad patriotizmom in novimi modeli domačih avtomobilskih proizvajalcev. Prestižno vozilo so od leta 2012 naprej razvijali v ruskem razvojnem središču NAMI, v prihodnje pa naj bi se povezali z domačim izdelovalcem avtomobilov Sollers. V načrtih imajo izdelavo limuzine, enoprostorca in SUV vozila.

Nova Putinova limuzina | Avtor: Epa Epa

Nova limuzina naj bi postala "dedič" ruskih ZIL limuzin, ki so dolga desetletja prevažala sovjetske voditelje. Minister za trgovino Denis Manturov je potrdil, da se bodo ostali ministri v ruske avtomobile usedli, ko jih bodo izdelali dovolj. Izdal je, da se bo znamka avtomobilov imenovala Aurus, prvi primerki pa bodo iz tovaarne zapeljali v začetku leta 2019.

BMW Oglaševanje Prva leteča limuzina - ekskluzivno v Zillertalu

V svoji inavguraciji je Putin poudaril, da bodo tehnološke inovacije in raziskave ključne za državo, da bo držala stik z globalnimi spremembami.

Komentarjev 1