Avto
4793 ogledov

Nov velik posel za Magno

Magna ADRIAN BRADSHAW/EPA
Magna bo globalni dobavitelj žarometov

Magna International bo kupila italijanskega proizvajalca svetlobne opreme za avtomobilsko industrijo OLSA. Cena za prevzem je 230 milijonov evrov.

Magna Steyr Kruha za do 12.000 ljudi Avto Magna Steyr izbrala Slovenijo!

Pri Magni so ob tej novici zapisali, da bodo s tem postali globalni dobavitelji svetlobne opreme za vozila, v prvi vrsti žarometov, s tem pa bodo svoje zmožnosti razširili tudi na dizajn, inženiring in izdelovanje žarometov in druge svetlobne opreme.

Laserski žarometi | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

"Svetlobna oprema predstavlja visoko rastočo vejo v avtomobilski industriji. S tem bomo močno razširili nabor svojih produktov in delež vgradnje elektronskih komponent v vozila, hkrati pa bomo imeli vpliv tudi na zadovoljevanje želja po drugačnem slogu vozil," pravi predsednik Magna Lighting John O'Hara.

BMW 530i iPerformance O SLOVENIJI NITI BESEDE Avto Magna bo izdelovala prestižni bavarski hibrid, tudi v Sloveniji?

OLSA je sicer podjetje s sedežem v Torinu, ki zaposluje 2.500 ljudi. Svoje tovarne ima v Italiji, na Poljskem, v Braziliji, na Kitajskem in v Mehiki. Pogodbo ima z avtomobilskimi velikani, kot so skupina Volkswagen, BMW, Daimler in Fiat Chrysler Automobiles. Magna bo imela z najnovejšo pripojitvijo 11 tovarn. Posel o nakupu podjetja OLSA naj bi bil sklenjen do konca leta 2018.

Magna Steyer Položili temeljni kamen Slovenija Magna: Novo poglavje v razvoju Štajerske in celotne regije

Že na začetku meseca so iz Magne sporočili, da se bodo podali v dva skupna projetka s podjetjem Beijing Electric Vehicle Co. s ciljem izdelovanja električnih avtomobilov na Kitajskem.

Magna Steyer Slovenija Magna z načrti za drugi del tovarne v Hočah
Komentarjev 5
  • Avatar Leon
    Leon 08:10 30.junij 2018.

    Največji posel za Magno je bila 18,61 milijona evrov finančna spodbuda države Slovenije . To je podobno kot je država (in še namenja) za Revoz in ostala tuja podjetja v RS . Seveda dobijo tudi domači botri predvsem v obliki ...prikaži več denarnih nakazil v finančne oaze . Doslej so omenjali samo Patrio...................