Avto
23 ogledov

Najhitrejša škoda v zgodovini

Škoda octavia vRS Bonneville
1/12
Škoda
Škoda octavia vRS Bonneville special je na sloviti dirki Bonneville dosegla velik mejnik - pridružila se je elitnemu klubu "200 mph", saj je po slani progi drvela s hitrosjo kar 325,3 km/h.

Osnovno različico octavie vRS so tunerji iz REVO Technik izdatno pripravili na zahtevni preizkus. Znižali so jo za kar 80 mm, pod motorni pokrov pa namestili nosilce, ki so omogočili vgradnjo velikega hladilnika zraka za prisilno polnjenje. Standardno turbino so nadomestili z zmogljivo napravo znamke Garrett, motor pa so pustili v veliki meri nedotaknjen. Iz 2,0-litrskega TSI-motorja se je ob pomoči posebne mešanice goriva na kolesa prevalilo več kot 370 kW (500 KM) moči.

Za volanom je sedel priznani avtomobilski novinar Richard Meaden. Že v enem prvih poskusov je škoda dosegla hitrost 195,69 mph (314,9 km/h), po dodatnem brkljanju pa v šestem poskusu impresivnih 202,15 mph (325,3 km/h).

S tem je ob deseti obletnici športnega programa vRS in ob 110. obletnici znamke Škoda različica vRS Bonneville special uradno postala najhitrejši avtomobil tega češkega proizvajalca doslej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.