Avto > Na Štrom
3960 ogledov

Mercedes "strelja z vsemi topovi"

Mercedes EQB
1/17
mercedes
Mercedes nadaljuje električno ofenzivo s predstavitvijo novega SUV-ja, EQB.

Le tri dni po premieri luksuzne električne limuzine EQS je Mercedes predstavil še en električni model - EQB.

Gre za električni SUV model na osnovi kompaktnega sedemsedežnega GLB-ja, ki ga bodo lahko spoznali tudi obiskovalci letošnjega avtomobilskega salona v Šanghaju.

Mercedes EQB | Avtor: mercedes mercedes

Mercedes S 400d Novo pri nas Avto Mercedes predstavil avto, zaradi katerega bo treba spremeniti zakonodajo

Za razliko od modela GLB, ki ponuja motorje na notranje zgorevanje, je EQB oblikovno nekoliko drugačen, a ga še vedno zaznamuje »škatlasta oblika« zaradi česar so lahko v kabino namestili sedem sedežev. Razlikuje se po spremenjenem sprednjem delu. Poleg tega ima EQB enako medosno razdaljo kot GLB, kar pomeni 2,823 metra. V dolžino sicer meri 4,684 metra, v širino 1,834 metra in v višino 1,667 metra.

Mercedes EQB | Avtor: mercedes mercedes

Veliko prostora tudi v prtljažniku

Standardna različica ima pet sedežev, za doplačilo pa sedem. Prostornina prtljažnika je od 465 do 1620 litrov oziroma od 495 do 1710 litrov.

V tretji sedežni vrsti lahko sedijo le potniki do višine 165 centimetrov, drugo vrsto sedežev pa je po želji mogoče premakniti za 14 centimetrov v dolžino.

Mercedes EQB | Avtor: mercedes mercedes

Mercedes EQV 300 Zeleni VIP Avto Avto za zeleni VIP prevoz

Tehnologija je povzeta po modelu GLB, posebnosti so do 20-palčna platišča (v rožnati zlati ali modri barvi), pa tudi zadnje luči z LED-diodami, ki segajo po celotni dolžini zadka.

Nove barve so tudi v kabini, pa tudi novi materiali. 

Mercedes EQB | Avtor: mercedes mercedes

Še letos v Evropi

Avto je zasnovan na platformi za električna vozila MFA in bo na voljo v skupaj sedmih konfiguracijah, s pogonom na sprednji ali štirikolesni pogon ter več baterijskimi paketi, ki se začnejo pri kapaciteti 66,5 kWh.

V Evropi bo model EQB 350 4Matic z dvema elektromotorjema – po enem na vsaki pogonski osi - in skupno 215 kW / 292 KM in dosegom 418 kilometrov.

Mercedes EQB | Avtor: mercedes mercedes

Mercedes-benz EQS Novi mercedes Avto Direktorji na elektriko do Münchna in nazaj

Na voljo bo tudi različica s pogonom na sprednji kolesi EQB 250 (en elektromotor s 140 kilovati moči - 190 KM) in štirikolesno gnani EQB 300 4Matic z dvema elektromotorjema in skupno okoli 183 kilovatov oči (245 KM).

Standardno se polni s polnilnikom z močjo 11 kW, ponuja pa možnost hitrega polnjenja, in sicer na enosmernih postajah za hitro polnjenje z močjo do 100 kW.

Mercedes EQB | Avtor: mercedes mercedes

Mercedes-Benz EQS Razkritje Avto Razkritje: Začenja se nova doba potovanja z avtom

Po premieri na Kitajskem bo EQB v Evropi na voljo še letos. Proizvodnja bo potekala v Kecskemétu na Madžarskem in v Pekingu na Kitajskem, cene pa bodo objavljene naknadno.

EQB je del Mercedesove električne ofenzive, ki vključuje uvedbo šestih novih električnih modelov do leta 2022.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.