Avto > Na Štrom
33319 ogledov

Električni opel za manj kot osem tisočakov

Opel rocks-e
1/10
Opel
Novi električni opel rocks-e, prvi popolnoma električni ATV nemškega proizvajalca vozil, v Nemčiji stane 7.990 evrov.

Z začetno ceno le 7.990 € je opel rocks-e električno vozilo na baterije, ki bi lahko postalo privlačno za številne uporabnike. ATV vozila lahko v Nemčiji vozijo vozniki stari 15 let in več.

Opel rocks-e | Avtor: Opel Opel

Kia Niro Avto Tudi električni avtomobili lahko odpovejo zaradi znanega vzroka

Vozilo v dolžino meri le 2,41 metra, široko je 1,39 metra (brez zunanjih ogledal) in tehta le 471 kilogramov (vključno z baterijo). To utegne postati vstopnica za električno mobilnost, zlasti za začetnike. Ker je uradno razvrščen v kategorijo lahkih motornih vozil ali štirikolesnikov, lahko z njim v Nemčiji upravljajo 15-letni vozniki.

Opel rocks-e | Avtor: Opel Opel

Opel rocks-e Premiera Avto Po SUV vozilih, revolucija z SUM vozili?

Za mestno uporabo

Začetna različica za 7.990 evrov omogoča doseg z enim polnjenjem baterije do 75 kilometrov, največja hitrost je 45 km/h. Zaradi tega je idealen za vsakodnevni mestni promet, z obračalnim krogom le 7,20 metra pa je okreten v ulicah, možno pa ga je parkirati na majhnih parkirnih mestih.

Opel rocks-e | Avtor: Opel Opel

Avtosalon prodaja avtov Prodaja v oktobru Avto V oktobru rekordna pošiljka električnih vozil v Slovenijo

Štirikolesnik je postavljen na 14-palčna platišča, kljub temu, da je izredno majhen, pa se v njem lahko prevažajo tudi visoki ljudje do 1,9 metra višine.

Opel rocks-e | Avtor: Opel Opel

Toyota bZ4X Avto Pred vrati novi Toyotin SUV

Baterijo je možno na domači vtičnici napolniti v 3,5 ure. Priloženi polnilni kabel, dolg tri metre, je trajno nameščen v vozilu in ga po potrebi enostavno izvlečete iz sovoznikovih vrat. Opel ponuja tudi polnilni adapter za polnjenje na javnih polnilnih postajah.
 

Komentarjev 6
  • Avatar Mark035
    Mark035 17:58 08.november 2021.

    Gre za kopijo Citroena Ami, kar je logično, ker je PSA prevzel OPEL in sedaj nižajo stroške po liniji najmanjšega upora.

  • Toma 17:10 08.november 2021.

    Če ga ne rabim registrirati, kupim!

  • bobubob 14:41 08.november 2021.

    Super. Elektriko za pogon pa bo delala vetrnica, vgrajena v sprednjo masko vozila oz. še bolje - ventilator hladilnika, ki se vrti, tudi če avto stoji. Tak avto priključiš še na mrežo in TEŠ lahko ustavimo ter na veselico povabimo še Greto.